03:57 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτό το τρομακτικό φαινόμενο έχει απασχολήσει τους οδοντιάτρους οι οποίοι κάνουν λόγο για μια επικίνδυνη πρακτική που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα δόντια.

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα στο διαδίκτυο, ξαφνικά διαβάζεις για την νέα τάση στο TikTok και αναρωτιέσαι τι άλλο τρελό θα σκεφτούν να κάνουν οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου. 

Για ποιο πράγμα μιλάμε; Για όσους δεν ασχολείστε με τα social media ή δεν είστε φαν της εφαρμογής και θέλετε να μάθετε τι ακριβώς εννοούμε, αναφερόμαστε στην νέα τάση που θέλει τους χρήστες να χρησιμοποιούν λίμα νυχιών για να λιμάρουν τα...δόντια τους!

Αυτό το τρομακτικό φαινόμενο έχει απασχολήσει τους οδοντιάτρους οι οποίοι κάνουν λόγο για μια επικίνδυνη πρακτική που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα δόντια.

«Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να λιμάρεις τα νύχια σου, γιατί πολύ απλά αύριο θα μεγαλώσουν και πάλι. Τα δόντια μας όμως είναι μόνιμα. Με το να λιμάρουμε τα δόντια μας, βγάζουμε το σμάλτο των δοντιών που τα προστατεύει από την φθορά και κινδυνεύουμε να τα χάσουμε για πάντα», λέει στο Insider ο δρ Τσαντ Έβανς, συνιδρυτής του Smile Magic Family Dental με έδρα το Τέξας.

Ένας επαγγελματίας, σύμφωνα με τον Έβανς, ξέρει πόσο και πού πρέπει να τροχίσει για να φτιάξει το μήκος ενός δοντιού χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο σμάλτο.

Με τη μεγάλη δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει τέτοια βίντεο, όλο και περισσότεροι οδοντίατροι αντιδρούν και τα σχολιάζουν ώστε να αποτρέψουν περισσότερα άτομα από το να επηρεαστούν από την επικίνδυνη τάση. 

Δείτε μερικά από τα ανησυχητικά βίντεο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
δόντια, χρήστες, βίντεο, TikTok
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK