02:57 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι επιτέλους αποφάσισαν ποιο ψάρι θα πρέπει να αποκαλείται ο πραγματικός γίγαντας των ωκεανών.

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι αναμφίβολα μεγάλοι, με μέσο μήκος που φτάνει στα 8-9 μέτρα. Σε σύγκριση με τις άλλες θαλάσσιες μορφές ζωής, οι φαλαινοκαρχαρίες είναι αληθινοί γίγαντες.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι επιστήμονες διερωτώνται καταπόσο οι αρσενικοί ή οι θηλυκοί φαλαινοκαρχαρίες είναι μεγαλύτεροι.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι τα θηλυκά αυτού του είδους είναι αρκετά μεγαλύτερα, φτάνοντας κατά μέσο όρο στα 14 μέτρα σε μήκος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Frontiers in Marine Science».

«Είναι πραγματικοί γίγαντες, μεγάλες σαν λεωφορεία. Και παρά το μέγεθός τους, μεγαλώνουν πολύ, πολύ αργά: μόλις περίπου 20 με 30 εκατ. το χρόνο» σχολίασε ο Μαρκ Μικάν, βιολόγος στο αυστραλέζικο ινστιτούτο θαλάσσιων επιστημών και επικεφαλής της έρευνας, τονίζοντας ότι τα θηλυκά φτάνουν μέχρι και τα 18 μέτρα σε μήκος.

«Οι φαλαινοκαρχαρίες μεγαλώνουν πολύ αργά και χρειάζονται 30 χρόνια ή περισσότερο για να φτάσουν σε αναπαραγωγική ηλικία, οπότε είναι πολύ πιθανόν να πεθάνουν προτού έχουν την ευκαιρία να αναπαραχθούν» εξήγησε ο Μικάν.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
φαλαινοκαρχαρίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK