14:48 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια καθαρίστρια από ένα μικρό ρωσικό χωριό άφησε τις σκούπες της στην άκρη και, χωρίς να το θέλει, κέρδισε τις τοπικές εκλογές του χωριού της, αποκαθηλώνοντας τον υποψήφιο που είχε τη στήριξη του Κρεμλίνου.

«Δεν έβαλα τον εαυτό μου μπροστά» εξομολογείται η 35χρονη Μαρίνα Ουντγκόντσκαγια στον ιστότοπο Podyom, σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της, πριν αποτραβηχτεί από τη δημοσιότητα.

Όπως εξήγησε η νεαρή γυναίκα, πείσθηκε να βάλει υποψηφιότητα προκειμένου να ικανοποιηθεί ο όρος των εκλογών για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία τουλάχιστον δύο υποψηφίων.

Κανείς από τους υποψήφιους δεν έκανε κανενός είδους προεκλογική καμπάνια, αλλά η πρώην καθαρίστρια θριάμβευσε, κατατροπώνοντας τον αντίπαλό της με 87 έναντι 48 ψήφων.

«Δεν έκανα απολύτως τίποτα, αλλά ο κόσμος ήρθε και με ψήφισε» ανέφερε η Ουντγκόντσκαγια.

Την Πέμπτη, η νεαρή κοπέλα ορκίστηκε επικεφαλής του χωριού Ποβαλίχινο, το μεγαλύτερο από τα 29 χωριά στην περιοχή Κόστρομα, 300 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας, με τον συνολικό πληθυσμό να φτάνει τα 400 άτομα.

«Σέβομαι τον Νικολάι Σεργκέγεβιτς πάρα πολύ» σχολίασε η πρώην καθαρίστρια για τον αντίπαλό της πρώην αστυφύλακα, που διαδέχεται στην ηγεσία του χωριού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έλλειψη εμπειρίας από θέσεις ευθύνης τρομοκράτησε την Ουντγκόντσκαγια, που σκέφτηκε να παραιτηθεί πριν αναλάβει.

Η ενδεχόμενη παραίτησή της, ωστόσο, αποδείχτηκε μια πολύ κοστοβόρα επιλογή για την πρώην καθαρίστρια, μιας και σ' αυτήν την περίπτωση η νεαρή κοπέλα θα επιβαρυνόταν με το κόστος των επαναληπτικών εκλογών.

«Νομίζω ότι θα ανταπεξέλθει. Ολόκληρο το χωριό θα τη βοηθήσει» σχολίασε στο BBC ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου του χωριού.

Δείτε τη φωτογραφία:

Tags:
καθαρίστρια, Ρωσία, εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK