09:58 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1425)
0 01
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ταϊλάνδη ανέρχονται σε μόλις 3.600, ενώ τις ζωές τους από την πανδημία έχουν χάσει 59 άνθρωποι.

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να τηρήσουν την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της COVID-19 βρήκαν οι καταστηματάρχες στην Ταϊλάνδη.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανήρτησε χρήστης του Twitter, στα μαγαζιά έχουν τοποθετηθεί νέα συστήματα σάρωσης (scanners) που αρνούνται αυτόματα την είσοδο σε άτομα που έχουν πυρετό ή δεν φορούν μάσκες!

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης Νιαλ Χάρμπισον, εντόπισε τις συσκευές λέγοντας ότι μπορούσαν να σαρώσουν τη θερμοκρασία του και να εξακριβώσουν εάν φορούσε μάσκα προσώπου μέσα σε μόλις δύο δευτερόλεπτα.

​Μάλιστα, έκανε και ένα tweet που έλεγε πως «Οι πόρτες δεν ανοίγουν αν δεν φοράς μάσκα», και πρόσθεσε πως έχουν καταγραφεί «τρία κρούσματα σε περισσότερες από 100 μέρες» για να καταδείξει την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Παρόμοιες συσκευές πωλούνται στο διαδίκτυο για γραφεία, τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να περιορίσουν την είσοδο υπαλλήλων και επισκεπτών για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19.

​Xρήστες του Twitter σημείωσαν επίσης ορισμένα σχολεία, γηροκομεία και χώροι εργασίας σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιούν παρόμοια συστήματα για τον έλεγχο της πρόσβασης.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, έντονοι είναι και οι προβληματισμοί για τη χρήση ανάλογων τεχνολογιών.

«Το γεγονός ότι αυτό δεν φαίνεται να στέλνει έναν Οργουελικό στη σπονδυλική σας στήλη λέει πολλά για εσάς» επεσήμανε ένας χρήστης.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1425)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, καταστήματα, πελάτης, Ταϊλάνδη, έλεγχος ασφαλείας, έλεγχοι, έλεγχος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK