07:51 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Λίγες ώρες πριν κλείσει τα 13, ο Τζάκσον Όσβαλτ από τις ΗΠΑ κατόρθωσε να συντήξει δύο άτομα δευτερίου, χρησιμοποιώντας έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, στο playroom του σπιτιού του στο Μέμφις του Τενεσί.

Το παραπάνω, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι ο Τζάκσον έγινε ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που πέτυχε πυρηνική σύντηξη.

Το εντυπωσιακό του κατόρθωμα επιβεβαιώθηκε από τον ιστότοπο Fuson.net, την κοινοπραξία Open Source Fusor Research Consortium και τον ερευνητή στον τομέα της σύντηξης Ρίτσαρντ Χαλ.

Ο Τζάκσον μυήθηκε στην τεχνολογία της πυρηνικής σύντηξης σε ηλικία μόλις 12 ετών, ενώ έκανε έρευνα στο διαδίκτυο. Εκεί έμαθε για τον Τέιλορ Γουίλσον, έναν αυτοδίδακτο πυρηνικό φυσικό που επίσης πέτυχε την πυρηνική σύντηξη σε νεαρή ηλικία.

Αυτό ήταν που τον έκανε να επιχειρήσει να κατασκευάσει μόνος του έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, με τον Τζάκσον να ξεκαθαρίζει ότι ήταν ο μόνος που ενεπλάκη στο σχεδιασμό ή την κατασκευή του σπιτικού αντιδραστήρα του.

Καθώς η ιδέα της επίτευξης πυρηνικής σύντηξης σε ένα συνηθισμένο νοικοκυριό έμοιαζε απίθανη, στην αρχή η οικογένεια και οι φίλοι του Τζάκσον δεν καταλάβαιναν τι προσπαθούσε να καταφέρει, όμως ενάντια σε όλα τα προγνωστικά ο νεαρός μαθητής τα κατάφερε πριν κλείσει καλά-καλά τα 13 του χρόνια.

Σήμερα, σε ηλικία 15 ετών, ο Τζάκσον δεν πραγματοποιεί πειράματα το ίδιο συχνά, καθώς έχει αποφασίσει να αναζητήσει το επόμενο επίτευγμά του.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
ρεκόρ Γκίνες, βιβλίο Γκίνες, πυρηνικός αντιδραστήρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK