16:55 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τα τελευταία χρόνια, οι περιβαλλοντικές αρχές της Φλόριντας έχουν πιάσει περισσότερους από 5.000 πύθωνες Βιρμανίας στο Εθνικό Πάρκο Everglades -με τους «εισβολείς» να κατηγορούνται ότι έχουν κάνει άνω-κάτω την ισορροπία στο τοπικό οικοσύστημα- ποτέ όμως ένα τέτοιο πραγματικό κτήνος του βάλτου.

Δυο κυνηγοί φιδιών έπιασαν έναν τέτοιο πύθωνα Βιρμανίας με το μήκος-ρεκόρ των 5,7 μέτρων, στην πολιτεία της Φλόριντας των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία ύδρευσης της νότιας Φλόριντας που επιβλέπει το πρόγραμμα ελέγχου των συγκεκριμένων φιδιών μέτρησε επισήμως το τεράστιο ερπετό.

Οι δύο κυνηγοί φιδιών, ο Κέβιν Παβλίδις και ο Ράιαν Όσμπορν, έψαχναν πύθωνες για λογαριασμό της υπηρεσίας αλιείας και άγριας ζωής της Φλόριντας και την περασμένη εβδομάδα κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν το γιγάντιο φίδι.

«Τραβήξαμε αυτό το τέρας μέσα από νερό βαθύ μέχρι τη μέση, μέσα στη νύχτα, βαθιά στα Everglades. Δεν έχω ξαναδεί πουθενά φίδι κοντά στο μέγεθος αυτό και τα χέρια μου έτρεμαν όταν το πλησίασα» σχολίασε ένας από τους δύο φιδο-κυνηγούς.

Ο φιδο-κυνηγός Κέβιν Παβλίδις ξαπλώνει δίπλα στον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που έχει πιαστεί ποτέ στο Εθνικό Πάρκο Everglades, με μήκος 5,7 μέτρα
© Φωτογραφία : Facebook/Ryan Ausburn
Ο φιδο-κυνηγός Κέβιν Παβλίδις ξαπλώνει δίπλα στον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που έχει πιαστεί ποτέ στο Εθνικό Πάρκο Everglades, με μήκος 5,7 μέτρα

«Ο Όσμπορν κι εγώ ίσως έχουμε ένα φίδι-ρεκόρ» σημείωσε ο Παβλίδις. Η αιχμαλώτιση του πύθωνα ήταν σαν μάχη, σύμφωνα με τον διασώστη ερπετών.

«Ο συνεργάτης μου κι εγώ είμαστε επαγγελματίες και θέσαμε το φίδι υπό έλεγχο πολύ γρήγορα, αλλά ήταν μάχη» σημείωσε.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Εθνικού Πάρκου Everglades, περισσότεροι από 5.000 πύθωνες Βιρμανίας έχουν αιχμαλωτιστεί και απομακρυνθεί από την περιοχή από το 2017, τότε που η πολιτεία της Φλόριντας άρχισε να πληρώνει κυνηγούς φιδιών για να τους εντοπίσουν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Tags:
Φλόριντα, φίδι, πύθωνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK