08:27 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το γλυπτό του Λουτσιάνο Γκαμπάρτι απεικονίζει το μυθολογικό τέρας Μέδουσα να κρατάει στα χέρια της το κομμένο κεφάλι του Περσέα, σε μια αντεστραμμένη καλλιτεχνική απεικόνιση του γνωστού μύθου.

Πρόκειται για αντιστροφή του γνωστού έργου του 16ου αιώνα από τον Μπενβενούτο Τσελίνι, που βρίσκεται στην Piazza della Signora στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Το σύγχρονο γλυπτό θα αποκαλυφθεί την Τρίτη στο πάρκο Collect Pond Park, με την ομάδα πίσω από το εν λόγω πρότζεκτ να δηλώνει ότι το άγαλμα αποκηρύσσει την ενοχοποίηση του θύμα, στηρίζοντας το κίνημα #MeToo, κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της σεξουαλικής κακοποίησης.

«Πώς είναι ένας θρίαμβος δυνατός όταν νικάς ένα θύμα; Αυτή το αφήγημα της διαπόμπευσης του θύματος σε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας αντηχούν από το παρελθόν μέχρι το σημερινό κίνημα “Me too” » ανέφερε το πρότζεκτ «Η Μέδουσα με το Κεφάλι» για την έκθεση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συγκεκριμένο έργο προκάλεσε αντιπαραθέσεις στα social media, με τους χρήστες να συγκρούονται για την ερμηνεία του αγάλματος και την ορθότητα της ηρωοποίησης της Μέδουσας για τον φόνο του Περσέα.

Δείτε τις αναρτήσεις:

Tags:
άγαλμα, γλυπτική, γλυπτό, μέδουσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK