17:37 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα 15χρονο κορίτσι εξαναγκάστηκε να κάτσει δίπλα σε ένα νεκροταφείο και να παρακολουθεί τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, καθώς το απομονωμένο σπίτι της δεν είχε Ίντερνετ ικανοποιητικής ταχύτητας.

Συχνά, το μόνο μέρος όπου η Καρμελίτα Ραέλ έχει καλό σήμα είναι έξω από το νεκροταφείο.

 Έτσι, κάθεται εκεί με τις ώρες για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του σχολείου της που γίνονται από απόσταση λόγω κορονοϊού.

Είμαι τυχερή που μπορώ να βγάζω όλο το μάθημα χωρίς να έχω προβλήματα με το πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης. Είναι πολύ δύσκολο» λέει η 15χρονη Καρμελίτα.

Η νεαρή κοπέλα ζει στην οικογενειακή φάρμα που είναι περικυκλωμένη από βουνά, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει σύνδεση οπτικής ίνας ή σήμα για γρήγορο Ίντερνετ. Μόλις και με τα βίας πιάνουν τα κινητά εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μητέρα της Καρμελίτας, Κίμπα Ραέλ, είναι η διευθύντρια του σχολείου της 15χρονης μαθήτριας και έκανε αίτηση για δορυφορικό Ίντερνετ.

Όταν όμως ο καιρός είναι είτε πολύ συννεφιασμένος ή φυσάει πολύ, τότε το σήμα πέφτει και η μικρή απομένει χωρίς σύνδεση για τα μαθήματά της.

Κάτι που σημαίνει ότι η μόνη της επιλογή είναι να πάει μέχρι το νεκροταφείο, που βρίσκεται σε περιοχή με καθαρό σήμα από τις κεραίες κινητής.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε το δορυφορικό πιάτο στην πλευρά του σπιτιού, αλλά εάν έχει πυκνά σύννεφα αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε σήμα» λέει η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας.

«Εάν φυσάει πολύ δυνατά και το πιάτο κουνιέται, πάλι δεν έχει σύνδεση» συνεχίζει η Κίμπα Ραέλ.

Πολλές τεχνικές εταιρείες προσπαθούν να φτιαξουν το πρόβλημα, ώστε οι μαθητές να έχουν την εκπαίδευση που τους αρμόζει και να συμβαδίζουν με τα υπόλοιπα παιδιά στην περιοχή του Σαν Λουίς στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK