17:41 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν και ο ΠΟΥ έχει εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με το τσάι βοτάνων αρτεμισίας κατά του κορονοϊού που παρασκευάζεται στη Μαδαγασκάρη, το «φάρμακο» αυτό είναι ήδη διαθέσιμο σε κάψουλες. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης ελπίζει να κάνει αυτό το σκεύασμα ευρέως γνωστό και στο εξωτερικό.

Λίγους μήνες μετά την εμφάνιση ενός «θαυματουργού» τσαγιού βοτάνων κατά του κορονοϊού, ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ραζοελίνα, γνωστοποίησε την ευρεία εμπορευματοποίησή του μέσω κάψουλας, όπως αναφέρει το France 24.

Το τσάι αυτό, θεωρείται ένα συμπλήρωμα και προληπτικό φάρμακο κατά του νέου ιού γνωστό με την ονομασία CVO (Covid-Organics) και βασίζεται στην αρτεμισία και τη ραβιντάσα, τα οποία είναι τοπικά φαρμακευτικά φυτά. Παρά τις ανησυχίες για την αποτελεσματικότητά του, ο κ. Ραζοελίνα διαβεβαιώνει ότι οι κλινικές δοκιμές ήταν επιτυχείς και ότι «επί του παρόντος έχει αποδειχθεί επιστημονικά».

Από την εμφάνιση αυτής της θεραπείας, περίπου επτά εκατομμύρια πολίτες της Μαδαγασκάρης την έχουν ακολουθήσει, σύμφωνα με το France 24. Μάλιστα, οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό δωρεάν.

Το τσάι από βότανα εξακολουθεί να προσφέρεται ως συμπλήρωμα των συμβατικών φαρμάκων, διατείνεται, μεταξύ άλλων, ένας γιατρός της Μαδαγασκάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η χορήγηση της θεραπείας βοήθησε στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας. Η ανάπτυξή του με τη μορφή καψουλών αντιπροσωπεύει «την εθνική υπερηφάνεια» αλλά και εκείνη της Αφρικής, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος τονίζει ότι ετοιμάζονται εξαγωγές. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ενάντια σε κάθε σκεύασμα που δεν έχει λάβει επιστημονική επιβεβαίωση.

Tags:
φάρμακο, πανδημία, COVID-19, Μαδαγασκάρη, κορονοϊός, τσάι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK