02:59 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Κακοτυχία 15 χρόνων έφεραν αρχαία κλοπιμαία από την Πομπηία σε μια Καναδή τουρίστρια, η οποία τα έστειλε πίσω εκεί που ανήκουν, για να γλιτώσει από την «κατάρα».

Μια τουρίστρια επέστρεψε τα αρχαία αντικείμενα που είχε κλέψει από την Πομπηία λόγω «κατάρας» για 15 χρόνια.

Η Καναδή έδωσε πίσω πέντε αντικείμενα που είχε πάρει κατά την επίσκεψή της στην Πομπηία το 2005, λέγοντας πως της έφεραν κακοτυχία.

Η γυναίκα -που έχει κατονομαστεί μόνο με το μικρό της όνομα, Νικόλ- επέστρεψε δύο ψηφίδες λευκού μωσαϊκού, δύο κομμάτια από αμφορέα καθώς και ένα τμήμα κεραμικού τοίχου που αφαίρεσε από το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πομπηίας, συνοδεύοντάς τα με επιστολή στην οποία εξηγούσε την απόφασή της.

«Ήθελα να έχω ένα κομμάτι ιστορίας που δεν μπορούσε να αγοραστεί» έγραψε η ίδια που χαρακτήρισε τον εαυτό της «νέο και ανόητο» την εποχή που το έκανε.

Όπως δήλωσε, από τη στιγμή επιστροφής της στον Καναδά, υπέστη δύο φορές καρκίνο του μαστού, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, ενώ η οικογένειά της αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Δεν φαίνεται να προχωράμε με τίποτα στη ζωή» έγραψε στην επιστολή της, αποδίδοντας την κακοτυχία της στα κλοπιμαία.

«Πήρα ένα κομμάτι ιστορίας με τόσο αρνητική ενέργεια πάνω του. Άνθρωποι πέθαναν με τόσο φρικτό τρόπο και πήρα τις ψηφίδες που συνδέονται με αυτού του είδους τον όλεθρο» ανέφερε ακόμα.

Ο Βεζούβιος εξερράγη το 79 μ.Χ., εκτοξεύοντας καυτούς βράχους, ηφαιστειακή τέφρα και τοξικά αέρια και θάβοντας ζωντανούς τους κατοίκους της Πομπηίας.

Στο πέρασμα του χρόνου, περίπου εκατό επισκέπτες έχουν επιστρέψει μικρά αντικείμενα -όπως ψηφίδες μωσαϊκών και κομμάτια γύψινων τέχνεργων- που είχαν αφαιρέσει κατά την επίσκεψή τους στην πόλη της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αρχαιολογικού χώρου. 

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK