00:36 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Viral έγινε βίντεο που δείχνει μαθητές να χορεύουν πλάτη με πλάτη με τους συνοδούς τους καθώς προκάλεσε θύελλα στο Twitter για τους κανόνες των αποστάσεων που επιβάλλονται λόγω COVID-19.

Το βίντεο έδειχνε μαθητές ντυμένους επίσημα να δένουν τα χέρια τους με τους συντρόφους τους και να χορεύουν βαλς πλάτη με πλάτη. Παρότι δεν είναι σαφές πού και πότε τραβήχτηκε το βίντεο, κάποιοι υποθέτουν ότι έγινε κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού, πιθανόν στην Τσεχία ως αστείο για τα μέτρα λόγω COVID-19.

​Άσχετα από τους λόγους που τραβήχτηκε το βίντεο, προκάλεσε ένταση στο Twitter, όπου αρκετοί έκαναν λόγο για δρακόντεια μέτρα καθώς οι κυβερνήσεις παγκοσμίως επιβάλλουν τη χρήση μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής απόστασης εν μέσω πανδημίας.

​Χρήστης του Twitter που ανέβασε το βίντεο ανέφερε ότι «η κοινωνία έχει εισέλθει σε κατάσταση αυτοκαταστροφής». Άλλος παρατήρησε ότι «όταν οι ιστορικοί θα αναφέρονται σε αυτή την περίοδο, θα το κάνουν με απίστευτη έκπληξη και περιφρόνηση». Άλλος αναφέρει «απελπιστικά, απελπιστικά, απελπιστικά θλιβερό».

​Άλλοι χρήστες είδαν σκοπιμότητα και κανόνες που δεν έχουν πραγματικό όφελος για τη δημόσια υγεία αλλά χρησιμοποιούνται ως μέθοδος απόκτησης μεγαλύτερου ελέγχου πάνω σε ανθρώπους.

«Θα το παίζουν αυτό στη (σ.σ. λέσχη) Bilderberg, το Νταβός και θα γελούν όσοι οι υπόλοιποι κλαίμε».

​Σατυρικά ή όχι, είναι εύκολο να μπερδέψεις το πλάτη με πλάτη χορό για πραγματικότητα το 2020, όταν φωτογραφίες με νέους μουσικούς να παίζουν τα όργανά τους μέσα από τρύπες στις μάσκες τους έχουν γίνει meme, ενώ στην Amazon πωλούνται ραβδιά που μετρούν την απόσταση. Όπως αναφέρει και σχολιαστής στο βίντεο «έχουμε μπει για τα καλά σε οργουελική κατάσταση. Δεν υπάρχει επιστροφή».

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Twitter, viral βίντεο, viral
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK