12:40 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας ξεναγός στο εθνικό πάρκο Yellowstone κατέγραψε την εξαιρετικά εντυπωσιακή κι άλλο τόσο σπάνια σκηνή κατά την οποία μια αγέλη λύκων καταφέρνει να κάνει μια τεράστια αρκούδα γκρίζλι να το βάλει στα πόδια.

Όπως φαίνεται στο σπάνιο βίντεο που τράβηξε ο Άνταμ Μπρουμπάκερ, η επιβλητική αρκούδα σηκώνεται στα πίσω πόδια για να δει καλύτερα μέσα στο ψηλό χορτάρι.

Είχα την τρομερή ευκαιρία να ζήσω αυτή την εμπειρία ζωής να δω μαζί αρκούδα γκρίζλι και λύκους, ενώ ήμουν σε ξενάγηση στο πάρκο Yellowstone. Η γκρίζλι τρεφόταν στην άλλη άκρη της κοιλάδας όταν οι λύκοι άρχισαν να διασχίζουν το μονοπάτι της. Η αρκούδα σηκώθηκε στα δυο πόδια για να έχει καλύτερη εικόνα του τι συνέβαινε και άρχισε να πλησιάζει τους λύκους. Μετά από λίγο και η υπόλοιπη αγέλη εμφανίστηκε και συνόδεψαν την γκρίζλι στο δάσος» σχολίασε ο ξεναγός στο Facebook.

H αγέλη με τους περίπου 10 λύκους περικύκλωσε την αρκούδα κι άρχισε να την παρενοχλεί, για να την απομακρύνει από αυτό που σύμφωνα με τον Μπρουμπάκερ ήταν είτε το θήραμά των λύκων είτε κάποια μικρά λυκάκια εκεί κοντά.

«Απ’ όσα μπορούσα να δω, τα λυκάκια δεν ήταν μαζί τους» ανέφερε ο ξεναγός στην αμερικανική εφημερίδα «USA Today». Ο άσπρος λύκος είχε αίμα στο πρόσωπο και στο λαιμό, οπότε θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο κουφάρι εκεί. Αλλά όσο παρακολουθούσα τους λύκους δεν τους είδα να τρέφονται» συνέχισε ο Μπρουμπάκερ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνήθως αρκούδες γκρίζλι και λύκοι αποφεύγουν τις στενές συναντήσεις, αλλά οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους δεν είναι και ανήκουστες.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
ΗΠΑ, Γελοουστόουν, λύκοι, Αρκούδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK