21:50 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σπάνια χελώνα αλμπίνο με κίτρινο χρώμα εντοπίστηκε από τα μέλη της Δασικής Υπηρεσίας της Ινδίας και μοιράστηκαν εικόνες του ερπετού στο διαδίκτυο.

Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν μέλη της εθνικής δασικής υπηρεσίας της Ινδίας, όταν εντόπισαν μια χελώνα αλμπίνο, κίτρινου χρώματος.

Τα ζώα ή τα ερπετά που δεν έχουν μελανίνη στο σώμα τους και τα οποία φαίνεται να είναι λευκά ή ροζ ονομάζονται αλμπίνος. Ωστόσο, συνήθως έχουν μια χρωστική στο σώμα τους που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται και κίτρινα αντί για λευκά.

Η συγκεκριμένη χελώνα εντοπίστηκε σε μια λίμνη στην ινδική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης και τα μέλη της υπηρεσίας την πήραν υπό την προστασία τους, μοιράζοντας στη συνέχεια φωτογραφίες από το σπάνιο ζώο στο διαδίκτυο.

Το μέλος της Ινδικής Υπηρεσίας Δασών που μοιράστηκε τις φωτογραφίες της κίτρινης χελώνας, σχολίασε πως η σπάνια απόχρωση του ζώου οφείλεται σε κάποια «γενετική μετάλλαξη ή συγγενή διαταραχή λόγω της απουσίας χρωστικής τυροσίνης».

​Τέτοιου είδους χελώνα είναι η δεύτερη που εντοπίζεται, αφού τον Ιούλιο, βρέθηκε μια χελώνα αλμπίνο στην πολιτεία της Οντίσας. Ένας αγρότης στην ανατολική Ινδία ανακάλυψε μια χελώνα με ασυνήθιστο φωτεινό κίτρινο χρώμα. Ειδοποίησε τους τοπικούς ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι αποφάνθηκαν πως το ζώο είναι αλμπίνο.

Tags:
χελώνα, Ινδία, ζώο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK