21:05 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2051)
0 01
Βρείτε μας

Για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στα τέλη Δεκεμβρίου, ένας Βέλγος ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες μίλησε στο RTBF για την ιδέα της αναβολής των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τη μεταφορά τους τον Ιούλιο-Αύγουστο.

Προσκεκλημένος στο RTBF, ο επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Erasme στις Βρυξέλλες, Φρεντερίκ Ζακόμπ, εξέφρασε τη λύπη του για την αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εορτασμοί στο τέλος του έτους όπως συνήθως γίνεται είναι επικίνδυνοι».

«Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε, δίνουμε δώρα, αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον γιατί είναι Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Αυτό είναι το είδος των συναθροίσεων όπου ο ιός εξαπλώνεται».

Για να αποφευχθεί μια νέα εξάπλωση του ιού στα τέλη Δεκεμβρίου, ο επιστήμονας ζήτησε «πολλή φαντασία» προτείνοντας παράλληλα μια ασυνήθιστη λύση:

«Θα πρέπει να σκεφτούμε την αναβολή των εορτασμών του τέλους του έτους για τον Ιούλιο-Αύγουστο όταν ο καιρός είναι καλός. Τότε μπορείτε να κάνετε ένα μεγάλο πάρτι στον κήπο σας. Νομίζω ότι θα χρειαστεί πολλή φαντασία να μην κάνουμε πάρτι όπως κάθε χρόνο και να βρούμε κάτι άλλο με σεβασμό στα μέτρα».

Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στο Βέλγιο

Το Βέλγιο που έχει 11 εκατομμύρια πληθυσμό, καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στην Ευρώπη μετά την Τσεχία και βλέπει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται κάθε 13 ημέρες

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού ανέρχεται σε 1,45 για ολόκληρη τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η επιδημία συνεχίζει να αυξάνεται.

Η περιφέρεια των Βρυξελλών διέταξε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το κλείσιμο όλων των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων και ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2051)
Tags:
Βέλγιο, Βρυξέλλες, καλοκαίρι, πρωτοχρονιά, Χριστούγεννα, γιατρός, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK