10:54 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Πρωταγωνιστής στα social media στην Ισπανία έγινε ένας νεαρός από τη Γαλικία.

Πριν λίγες μέρες ο Νταβίδ Περόλ καθόταν σε ένα παγκάκι και έτρωγε φιστίκια με τους φίλους του στην πόλη Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα στην Γαλικία στη βορειοδυτική Ισπανία.

Αστυνομικοί που περνούσαν από το σημείο, του επέβαλαν πρόστιμο 100 ευρώ, επειδή δεν κρατούσε «μια λογική απόσταση» από τους φίλους του και επειδή είχε κατεβάσει τη μάσκα του.

«Κατέβασα τη μάσκα μου για να φάω τα φιστίκια και έφαγα πρόστιμο. Νόμιζα ότι η απόσταση ήταν για το κάπνισμα, όχι για να τρως φιστίκια» είπε ο νεαρός στους αστυνομικούς.

Οι φίλοι του, θεωρώντας ότι το πρόστιμο ήταν άδικο, αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκστρατεία στα social media με το σύνθημα «είμαστε όλοι με τον Περόλ» (#TodosSomosPerol) για να του δείξουν την αλληλεγγύη τους και να μαζέψουν τα 100 ευρώ για το πρόστιμο.

Τελικά, όπως δήλωσε ο Περόλ σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, o λογαριασμός Salseo_Usc με 24.000 ακολούθους στο Instagram, τον βοήθησε να πληρώσει το πρόστιμο μέσω συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding). 

Επιπλέον, μια εταιρεία παραγωγής φιστικιών επικοινώνησε μαζί του και του πρόσφερε δωρεάν τα προϊόντα της για έναν χρόνο.

Tags:
Instagram, διαδίκτυο, φυστίκια, social media, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK