10:38 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπάρχουν κάποια ζώα πολύ πιο πονηρά από τα άλλα. Όπως ο πίθηκος μακάκος και το κοπάδι του που εκμεταλλεύονται τα κακόμοιρα τα σκιουράκια, τα τραμπουκίζουν και τους τρώνε τα πιο ώριμα φρούτα.

Στη νότια Ινδία, οι μουσώνες φέρνουν την εποχή των τζάκφρουτ. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα φρούτα σκίουρων και μακάκων, αλλά μέχρι να ωριμάσουν, δεν τρώγονται.

Οι τεράστιοι σκίουροι μαλαμπάρ έχουν καταπληκτική όσφρηση που μπορεί να τους κατευθύνει κατευθείαν στο πιο ώριμο φρούτο του δέντρου.

Οι μακάκοι έχουν μάθει αυτή την ικανότητα των σκίουρων και με πονηριά κατορθώνουν να εκμεταλλεύονται τα σκιουράκια για να τους κλέβουν τους πιο ώριμους καρπούς.

Αφήνουν τους σκίουρους πρώτα να εντοπίσουν τα ωριμότερα τζάκφρουτ και μετά εφορμούν.

Η διαφορά μεγέθους ανάμεσα στα δύο ζώα είναι μεγάλη και μερικά χαστουκάκια συνήθως αρκούν ώστε τα σκιουράκια να εγκαταλείψουν τα ώριμα φρούτα στους πονηρούς πίθηκους.

Κι όταν ακόμη οι σκίουροι δεν λένε να κάνουν πίσω και να εγκαταλείψουν το φαγητό τους, οι μακάκοι έχουν βρει άλλο κόλπο.

Κόβουν τα φρούτα και τα αφήνουν να πέσουν στο έδαφος, σίγουροι ότι οι σκίουροι δεν θα τους ακολουθήσουν εκεί από τον φόβο των αρπακτικών.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
φρούτα, μαϊμού, Σκίουρος, Πίθηκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK