21:27 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τον τίτλο του δυνατότερου άνδρα της Ρωσίας επιβεβαίωσε και με το παραπάνω ο Ελμπρούς Νιγκματούλιν, καταφέρνοντας να τραβήξει ένα αεροπλάνο βάρους μόλις 36… τόνων!

Όλα τα βλέμματα στο αεροδρόμιο της πόλης Ούφα στη Ρωσία ήταν στραμμένα πάνω του και ο Ελμπρούς Νιγκματούλιν δεν τα απογοήτευσε.

Αφού έφαγε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο (ακόμα και για το μέγεθός του) κομμάτι κρέας για να πάρει τα… πάνω του πρωί-πρωί και προπονήθηκε, στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός συρματόσχοινου έγινε… ένα με ένα... αεροπλάνο! Και όχι κανένα κατηγορίας φτερού, αλλά με ένα Boeing 737-500.

Οι μόλις 36 τόνοι που ζύγιζε, δεν στάθηκαν, μάλιστα, εμπόδιο για να το πάει… βόλτα 25 μέτρα παρακάτω σε 44,58 δευτερόλεπτα!

Το ρεκόρ επίβλεψε και κατέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας της Ακραίας Δύναμης, Βασίλι Γκρίσενκο, ενώ το πιστοποιητικό, το οποίο παρέδωσε στον Νιγκματούλιν, κάνει λόγο για κατάρριψη ρεκόρ στην κατηγορία truck-pull plane.

«Πράγματι, αυτό το γεγονός συνέβη. Ο Ελμπρούς Νιγκματούλιν κατέγραψε ρεκόρ στη Ρωσία» δήλωσε ο Γκρίσενκο σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, το θηρίο από τη Ρωσία δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το μεγάλο του κατόρθωμα, καθώς στις προπονήσεις είχε αποτύχει παταγωδώς.

«Είχα καταφέρει να τραβήξω μόνο άλλες τροποποιήσεις αεροσκαφών με αρκετά μικρότερο βάρος, και ως εκ τούτου, είχα κάποιες αμφιβολίες.

Στην εκκίνηση, για μια στιγμή σκέφτηκα ότι μπορεί να επαναληφθεί το σενάριο, καθώς δύο μήνες πριν, οι προσπάθειές μου να τραβήξω το ίδιο μοντέλο ήταν αποτυχημένες», εκμυστηρεύτηκε, για να καταλήξει αποτίνοντας φόρο τιμής στο δήμαρχο της Ούφα: «Όμως τα κατάφερα γιατί ήμουν σε καλή φόρμα και είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Θέλω να αφιερώσω το ρεκόρ μου στο δήμαρχο της Ουφά Ουλφάτ Μουστάφιν (σ.σ. που πέθανε την περασμένη εβδομάδα)».

Tags:
ρεκόρ, Boeing, αεροπλάνο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK