03:51 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1645)
0 12
Βρείτε μας

Η Κορόνα Νιούτονς έχει υπομείνει πολλά αστεία λόγω του ονόματός της και όπως δηλώνει, πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει!

Τι θα κάνατε αν το όνομά σας θύμιζε τον… κορονοϊό; Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει η 49χρονη δημόσια υπάλληλος, Κορόνα Νιούτον, που από τότε που ξέσπασε η πανδημία «φοβάται» ακόμη και να πει το όνομά της!

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, αντιμετώπιζε ένα είδος bullying για το όνομά της, μιας και συμπίπτει με τη γνωστή μπύρα Corona, αλλά ο νέος ιός έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

«Οι άνθρωποι με αποκαλούσαν Guinness και Budweiser το οποίο το έβρισκα λίγο αστείο. Αλλά καμία φορά είναι στενάχωρο, ειδικά όταν γίνεται επιθετικό» δηλώνει η Κορόνα.

Η 49χρονη ζει στο Όλνταμ, μια πόλη που έχει αυτή την στιγμή τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην Αγγλία.

Η Κορόνα δηλώνει στεναχωρημένη και πως κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά όταν ανακαλύπτουν το χριστιανικό της όνομα και ούτε μπορεί να κλείσει κάποιο τραπέζι σε εστιατόριο χωρίς το προσωπικό να την κοιτάξει με ένα περίεργο ύφος.

Η μητέρα πέντε παιδιών αντιμετωπίζει, μάλιστα, και πιο επιθετικές συμπεριφορές όπως όταν κάποιος την κάλεσε στο τηλέφωνο, την έβρισε και ζήτησε να μάθει πώς αισθάνεται «που διαλύει όλο τον κόσμο;»

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών, το όνομα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Πώς λοιπόν, η Κορόνα απέκτησε το ασυνήθιστο όνομά της;

Η ονομασία Κορόνα προέρχεται από τη λατινική λέξη για το στέμμα και επίσης σημαίνει την αύρα γύρω από τα αστέρια ή το φεγγάρι. Είναι αρκετά συνηθισμένο ισπανικό επώνυμο, αλλά σπανιότερα χρησιμοποιείται ως όνομα.

Μεγαλώνοντας στη Ντρογκέντα, μια πόλη στην ανατολική ακτή της Ιρλανδίας, η Κορόνα είπε ότι ξεχωρίζει στην κοινότητα καθώς από το όνομα της δεν ακούγεται σαν Καθολική, παρότι η ονομασία τής δόθηκε από την ιεραπόστολο μαία που την ξεγέννησε.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1645)
Tags:
πανδημία, όνομα, bullying, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK