07:42 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το σχέδιο του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων χρησιμοποιεί ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθά στην έρευνα και τη σύλληψη εγκληματιών.

Μπορεί να ακούγεται ως σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας όμως το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αιτηθεί χρηματοδότηση για ένα νέο «πρότζεκτ» που θα χρησιμοποιήσει τα επονομαζόμενα νευρωνικά δίκτυα στο έργο των Αρχών για ταυτοποίηση όσων εμπλέκονται σε εγκλήματα.

Τα σχέδια παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Τσερνισένκο την περασμένη εβδομάδα, με τους αξιωματούχους να αναζητούν 55 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 605,9 εκατομμύρια ευρώ) για την χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο υποτίθεται ότι μιμείται τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, θα βοηθήσει στην έρευνα για τους κατ' εξακολούθηση κακοποιούς. 

Το υπουργείο από την πλευρά του, υπόσχεται ότι έχει τη δυνατότητα να «καθορίσει τα ανατομικά καθαριστικά ενός ατόμου, που λαμβάνονται από τη χρήση βιολογικού υλικού από μια σκηνή εγκλήματος».

Αυτές οι «ανακατασκευές», βασισμένες σε μια σταγόνα αίματος σε μια τούφα μαλλιού, θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του έργου της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ήδη λογισμικό για την αναγνώριση προσώπων, ενώ η Μόσχα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τέτοιων συστημάτων παγκοσμίως, όπου καταγράφονται δεδομένα από 105.000 κάμερες.

Τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται από αστυνομικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και την Ασία.

Η Ρωσία δαπανά ποσό που ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (21,8 δισ. ευρώ) για την Αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Tags:
κάμερα ασφαλείας, κάμερα, εγκλήματα, αστυνομία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK