05:28 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ζουν υπό συνθήκες lockdown, καθώς η πανδημία κορονοϊού συνεχίζει να καλπάζει. Στο Βέλγιο όμως υπάρχει κάποιος για τον οποίο δεν ισχύουν οι περιορισμοί και αυτός ο κάποιος είναι ο Santa Claus.

Ο Βέλγος υπουργός Υγείας έγραψε την Πέμπτη ένα γράμμα στον δημοφιλή Άγιο, που σύμφωνα με τη βελγική παράδοση φέρνει τα δώρα στα παιδιά, καθησυχάζοντάς τον ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό δεν θα σταθούν εμπόδιο στις εορταστικές συνήθειες.

Ειδικότερα, το πρωί της 6ης Δεκέμβρη κάθε χρόνο, τα παιδιά στο Βέλγιο ξυπνούν και τρέχουν να δουν εάν ο Santa Claus ή Sinterklaas (Ο Άγιος Νικόλαος και όχι ο Άγιος Βασίλης που στα ελληνόπουλα έρχεται το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς) τους έχει φέρει δώρα, όπως λέει η φλαμανδική παράδοση.

Σε κάποια μέρη του Βελγίου, η παράδοση λέει ότι ο Άγιος Νικόλαος έρχεται από την Ισπανία με πλοίο και φτάνει στο Βέλγιο το βράδυ της 5ης Δεκέμβρη.

«Όπως γνωρίζεις, αγαπητέ Άγιε, η Ισπανία είναι σε κόκκινο συναγερμό. Σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να μείνεις για λίγες μέρες σε καραντίνα όταν φτάσεις σε εμάς» έγραψε ο Βάντερμπρουκ στο γράμμα του που δημοσιεύτηκε στη βελγική εφημερίδα, Le Soir.

«Ωστόσο, μιας και γνωρίζουμε ότι δεν έχεις χρόνο για χάσιμο και ότι χρειάζεσαι κάθε ώρα για να προετοιμάσεις τα δώρα για κάθε παιδί, αποφασίσαμε να κάνουμε μια εξαίρεση» έγραψε ο Βέλγος υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι το 17ήμερο ταξίδι του Αγίου από την Ισπανία με πλοίο είναι παραπάνω από αρκετό για τον κορονοϊό.

Tags:
Βέλγιο, Άγιος Βασίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK