14:51 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι καμηλοπαρδάλεις μπήκαν στην «κόκκινη» λίστα με τα υπό εξαφάνιση είδη, με εκτιμώμενο πληθυσμό 68.293 παγκοσμίως, ενώ έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 30 χρόνια.

Διασώστες τοποθέτησαν πομπό εντοπισμού στη μoναδική λευκή καμηλοπάρδαλη στον κόσμο που ζει στην Κένυα, για να προστατευτεί από τους λαθροκυνηγούς.

Η συγκεκριμένη καμηλοπάρδαλη, σύμφωνα με το BBC, πάσχει από μια σπάνια ιατρική πάθηση που ονομάζεται λευκισμός, που αλλάζει τα γενετικά χαρακτηριστικά της, χαρίζοντας στο δέρμα της το σπάνιο αυτό λευκό χρώμα.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο, λαθροκυνηγοί σκότωσαν τους τελευταίους δύο εναπομείναντες συγγενείς του, μια θηλυκή καμηλοπάρδαλη και ένα νεογέννητο, με το συγκεκριμένο ζώο να αποτελεί πλέον το μοναδικό της κατηγορίας του.

Μετά τους δύο θανάτους, το διοικητικό συμβούλιο της κοινότητας Isaacbini έστειλε ένα αίτημα στην υπηρεσία άγριας ζωής της Κένυας ώστε να τοποθετήσουν τον πομπό στο ζώο για να μπορούν να το παρακολουθούν, με το GPS να βρίσκεται πάνω στο ένα από τα δύο κέρατά της.

«Τα βοσκοτόπια της λευκής καμηλοπάρδαλης ευλογήθηκαν φέτος με πολλή βροχή, και η πλούσια βλάστηση θα ευνοήσει το μέλλον το ζώου» σχολίασε ο διευθυντής του φορέα που θα παρακολουθεί τις κινήσεις της καμηλοπάρδαλης, ευχαριστώντας τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας.
Tags:
σπάνιο είδος, προστασία, εξαφάνιση, Κένυα, ζώο, ζώα, εντοπισμός, GPS, καμηλοπάρδαλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK