01:11 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ακριβώς όταν η πανδημία κορονοϊού ξεκινούσε στον πλανήτη τον περασμένο Φλεβάρη, τέσσερις άνθρωποι ξεκινούσαν με πλοίο για ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη στη Γη - ένα μικρό φυλάκιο στην Ατόλλη Κούρε, στην άκρη των βορειοδυτικών, ακατοίκητων νησιών της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκεί, έζησαν απομονωμένοι για 8 μήνες, ενώ εργάζονταν για την προστασία του περιβάλλοντος στο νησί.

Μακριά από τον υπόλοιπο πλανήτη, χωρίς τηλεόραση ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η μόνη ενημέρωση που είχαν για την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο ήταν μέσω κάποιων λίγων μηνυμάτων και email μέσω δορυφόρου.

Σήμερα που έχουν πια επιστρέψει στον πολιτισμό, οι τέσσερις επιστήμονες βιώνουν το σοκ να γυρίζουν σε μια κοινωνία χτυπημένη από τον κορονοϊό.

Πρέπει να συνηθίσουν να κυκλοφορούν με μάσκα, να μένουν σπίτι, να μην μπορούν να δουν τους φίλους τους, να μην κάνουν χειραψίες και να μην αγκαλιάζονται.

«Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά άρχισα να διαβάζω το βιβλίο “The Stand” του Στέφεν Κινγκ, που μιλά για το ξέσπασμα μια ασθένειας και σκεφτόμουν: “Ω Θεέ μου, έτσι θα είναι όταν γυρίσω σπίτι;”» λέει η Τσάρλι Τόμας, μία από τους τέσσερις επιστήμονες στο AP.

Πριν φύγουν για την αποστολή τους, οι άντρες ρωτήθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος εάν επιθυμούσαν να λαμβάνουν δυσάρεστα νέα κατά τη διάρκεια της απουσίας τους στο νησί.

«Μερικές φορές την ημέρα ανεβάζουμε και κατεβάζουμε email ώστε οι άνθρωποι να μένουν σε επαφή με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Πρόκειται για μια τεράστια ένεση ηθικού και δεν την παίρνουμε ελαφρά» λέει η Σύνθια Βάντερλιπ, επικεφαλής του προγράμματος.

Το να δουλεύεις στην Ατόλλη σημαίνει ότι λαμβάνεις πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον κόσμο πολύ αργά και πολλές φορές καθόλου, λέει η βιολόγος Ναόμι Γουόρτσεστερ.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
πανδημία, Χαβάη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK