01:11 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 61
Βρείτε μας

Η εισαγγελία Αθηνών προχωρά σε έρευνα για τη διασπορά fake news μέσω αναρτήσεων και για προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους.

Στα περί έρευνας της εισαγγελίας Αθηνών για διασπορά fake news μέσω αναρτήσεων και για προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους απαντά ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος. 

Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που δημοσίευσε ο τραγουδιστής υποστηρίζει πως έκανε «έρευνα» για τον κορονοϊό, αποδέχεται πως ο ιός υπάρχει, αλλά όχι και η πανδημία.

Εν τω μεταξύ την αντίδραση του Γρηγόρη Πετράκου είχε προκαλέσει και η μη προβολή της εκπομπής Tik Talk του Αντώνη Σρόιτερ στην οποία ήταν καλεσμένος και η οποία πραγματευόταν τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό.

Η εκπομπή «Ευτυχείτε» επικοινώνησε με τον κ. Πετράκο ο οποίος απάντησε για το θέμα της εισαγγελικής έρευνας και το κόψιμο της εκπομπής.

«Kαι εγώ από το δημοσίευμα το άκουσα. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι, είναι απλά ένα δημοσίευμα. Είναι αυτό που έχω διαβάσει άλλες τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο. Κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι ο Εισαγγελέας θα κινηθεί τάχα μου ενάντια σε όσους λένε. Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν αυτά και δεν θα συμβούν και τώρα είμαι σίγουρος» ανέφερε.

Παράλληλα, σημειώνει πως η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους.

«Εγώ αυτό ουδέποτε το έχω κάνει, πάντα σέβομαι τους νόμους. Κάποια πράγματα που είπα διαστρεβλώθηκαν. Ας πούμε το ότι δεν φοράω μάσκα, ενώ το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση. Δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω από το σπίτι μου. Δεν πάω σε μαγαζιά, δεν πάω σε σούπερ μάρκετ επειδή δεν θέλω να φοράω μάσκα, αλλά δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα το έχω πει και δημόσια. Άρα εγώ ουδέποτε προέτρεπα σε ανυπακοή κανέναν. Ούτε στα post μου έχω γράψει ποτέ για μάσκες, εμβόλια. Ούτε είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι».

Ο τραγουδιστής σημειώνει δε πως το μόνο που έκανε ήταν να αναδημοσιεύσει επίσημα στοιχεία από επίσημους φορείς από τον ΕΟΔΥ έως το το CDC και να τα βάζει σε μία σειρά.

«Δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου. Οπότε δεν με αφορά. Ακόμα και σε περιπτώσεις που θα προέτρεπαν σε ανυπακοή, ποιος είναι αυτός που έχει τόση δύναμη να προτρέψει τον κόσμο. Τι είναι ο κόσμος; Νήπια; Αυτό δεν αφορά εμένα γιατί εγώ από συνείδηση δεν το έχω κάνει ποτέ» σημειώνει.

Τέλος, κάνει σαφές πως ποτέ δεν ήθελε να πείσει κάποιον για τα επιχειρήματά του και πως αν αυτά τα συμπεράσματα που βγάζει δεν είναι απολύτως σωστά, δεν «διεκδικεί κανένα αλάθητο» και ούτε είπε σε κανέναν να τον ακολουθήσει.

Tags:
SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός, ανάρτηση, εισαγγελέας, έρευνα, fake news, Γρηγόρης Πετράκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK