08:17 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτή είναι συγκλονιστική στιγμή άντρες σε σκάφος σώζουν θαλάσσιες χελώνες που έχουν πιαστεί σε ένα παρατημένο δίχτυ στη θάλασσα.

Ο κάπτεν Ρότπρασονγκ επέστρεφε στη στεριά μαζί με το πλήρωμά του, όταν ένας από τους άντρες είδε μια θαλάσσια χελώνα να προσπαθεί να κολυμπήσει παγιδευμένο στο δίχτυ.

Οι ψαράδες που εκείνη την ώρα έπλεαν ανοιχτά του νησιού Κο Μπουλόν Λε της νότιας Ταϊλάνδης αποφάσισαν να προσεγγίσουν για να σώσουν το παγιδευμένο πλάσμα.

Όταν πλησίασαν, είδαν ότι στα δίχτυα είχαν μπλεχτεί συνολικά τρεις θαλάσσιες χελώνες, που χωρίς την επέμβαση των ψαράδων θα είχαν στα σίγουρα χάσει τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παρατημένα δίχτυα ή αλλιώς Δίχτυα Φάντασμα όπως αποκαλούνται αποτελούν περίπου το 46% των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς του πλανήτη, σύμφωνα με το Science Reports.

Τα Δίχτυα Φάντασμα (Ghost Nets) πρόκειται για δίχτυα που έχουν πεταχτεί σκοπίμως ή έχουν τυχαία απολεσθεί και σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι 30 με 40 θαλάσσια ζώα μπορεί να παγιδευτούν σε καθένα από αυτά.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Ταϊλάνδη, χελώνες, χελώνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK