21:27 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Η Δανία αποφάσισε τη θανάτωση των πληθυσμών μινκ που εκτρέφονταν στην επικράτειά της προκειμένου να εξαλειφθεί το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού με το οποίο είχαν μολυνθεί. Όμως, τα νεκρά μινκ γύρισαν από τον τάφο.

Σε μια στρατιωτική περιοχή στο Χόλστερμπο, στο δυτικό Τζούτλαντ της Δανίας, τα πτώματα των μινκ που είχαν ταφεί εκεί πρήστηκαν από τα αέρια της αποσύνθεσης και βγήκαν από τους ομαδικούς τάφους τους.

Οι σοροί των μινκ είχαν ψεκαστεί με αντισηπτικό πριν ταφούν, αλλά οι τάφοι αποδείχτηκαν πολύ ρηχοί, έτσι όταν τα πτώματα πρήστηκαν, τρύπησαν το χώμα και βγήκαν ξανά στην επιφάνεια.

«Εξαιτίας της αποσύνθεσης, αέρια που δημιουργούνται προκάλεσαν το φούσκωμά τους και ως αποτέλεσμα τα πτώματα των μινκ βγήκαν από το χώμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δανικής αστυνομίας, μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο.

«Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, την οποία προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας περισσότερο χώμα» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν.

«Τα μινκ που μολύνθηκαν από κορονοϊό μεταδίδουν τη νόσο κυρίως μέσω της αναπνοής, οπότε τα νεκρά μινκ μεταδίδουν λιγότερο από τα ζωντανά. Αλλά ίσως υπάρχουν ακόμη βακτήρια στη γούνα τους» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε συζητήσεις στα social media, με το μαύρο χιούμορ να έχει την τιμητική του. Πολλοί μίλησαν για «μινκ-ζόμπι».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Tags:
μινκ, Δανία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK