23:08 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εξάχρονο αγόρι έβαλε ένα νόμισμα στη μύτη του κι επειδή φοβόταν ότι θα τον τιμωρούσε η μητέρα του, έζησε έτσι για 53 χρόνια.

Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί νοσοκομείου της Μόσχας, εντοπίζοντας ένα νόμισμα στη μύτη ασθενή, το οποίο βρισκόταν εκεί σφηνωμένο για 53 ολόκληρα χρόνια.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του τμήματος υγείας της κυβέρνησης της Μόσχας στο Ζελενογράντ (σ.σ. μια περιοχή της περιφέρειας της Μόσχας), οι ωτορινολαρυγγολόγοι του νοσοκομείου του Κοντσαλόβσκι αφαίρεσαν ένα κέρμα από τη μύτη ασθενή, το οποίο δεν είχε... κουνηθεί από εκεί για περισσότερο από 50 χρόνια.

Ο 59χρονος αποφάσισε να απευθυνθεί σε ειδικό καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την αναπνοή του για αρκετούς μήνες. Η ψηφιακή τομογραφία έδειξε ότι ένα στρόγγυλο αντικείμενο που βρισκόταν κοντά στο ρινοφάρυγγα έφραζε τη ρινική διέλευση. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το ρινικό διάφραγμα είχε υποστεί παραμόρφωση.

«Μόνο μετά την τομογραφία, ο ασθενής θυμήθηκε ότι σε ηλικία έξι ετών είχε βάλει στη μύτη του ένα νόμισμα ενός καπικιού. Αρχικά φοβόταν να το πει στην αυστηρή μητέρα του και στη συνέχεια το ξέχασε εντελώς» προστίθεται στην ενημέρωση.

Η ωτορινολαρυγγολόγος του νοσοκομείου Κοντσαλόβσκι, Τατιάνα Μιχαΐλοβα, δήλωσε μάλιστα ότι γύρω από το αντικείμενο στη μύτη είχε σχηματιστεί ρινόλιθος. Ο άντρας είχε δυσκολία στην αναπνοή του και πριν, ωστόσο οι γιατροί τού εξήγησαν ότι αυτό οφειλόταν στην παραμόρφωση του ρινικού του διαφράγματος.

Σύμφωνα πάντα με το γραφείο Τύπου, οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν σε ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση. Διόρθωσαν το ρινικό διάφραγμα, ενώ αφαίρεσαν το παραμορφωμένο μέρος του χόνδρου και το νόμισμα από τη μύτη.

Η χειρουργική επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή, με τον 59χρονο να παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα.

Tags:
επέμβαση, παιδί, μύτη, νόμισμα, κέρμα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK