14:20 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας συνταξιούχος από την Περιφέρεια του Αμούρ στη Ρωσία ζωγράφιζε τεράστιες πρωτοχρονιάτικες κάρτες πάνω στον πάγο για 10 χρόνια. Φέτος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό. Οι κάτοικοι της περιοχής όμως συνέχισαν την παράδοση.

Ο συνταξιούχος Βαλέρι Μέλνικοφ από το χωριό Μάρκοβο της Περιφέρειας του Αμούρ, τα τελευταία 10 χρόνια ζωγράφιζε τεράστιες πρωτοχρονιάτικες κάρτες πάνω στον πάγο του ποταμού Χομούτινα

Ο Μέλνικοφ, γνωστός ως παππούς Βαλέρι, ήταν διάσημος στην Περιφέρεια του Αμούρ. Ο Τύπος της περιοχής έκανε συχνή αναφορά στα έργα του, ενώ οι τουρίστες επισκέπτονταν τον ποταμό Χομούτινα για να τραβήξουν φωτογραφίες με φόντο τις τεράστιες κάρτες του.

View this post on Instagram

A post shared by CoptTime (@copttime)

Το 2019, ένα σχέδιο του συνταξιούχου φωτογραφήθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Τι μπορώ να πω, δεν έχουμε πολλές χαρές στη ζωή. Οι άνθρωποι έρχονται και τα βλέπουν. Λένε ευχαριστώ. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθώ το σωστό μονοπάτι» έλεγε ο Μέλνικοφ για τα έργα του.

Ο Μέλνικοφ, ο οποίος είχε περάσει μηνιγγίτιδα και είχε χάσει την ακοή του, είχε σκοπό να συνεχίσει την παράδοση και να σχεδιάσει μια νέα κάρτα στο τέλος του 2020. Αλλά στις 30 Οκτωβρίου πέθανε από κορονοϊό.

Τότε οι κάτοικοι της περιοχής πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η συντάκτρια της εφημερίδας «Amurskaya Pravda», η οποία βοηθούσε στην οργάνωση των εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς στον ποταμό Χομούτινα, απευθύνθηκε στον Αλεξέι Σίντοροφ, γλύπτη από την πόλη Μπλαγκοβέσενσκ, ζητώντας του να δημιουργήσει μια πρωτοχρονιάτικη κάρτα.

Ο γλύπτης συμφώνησε και μαζί με δύο βοηθούς, σχεδίασε τον Άγιο Βασίλη, που έμοιαζε πολύ στον Μέλνικοφ, με ένα φτυάρι στα χέρια του. Στην κάρτα έγραψαν: «Αφιερωμένο στον παππού Βαλέρι».

Παραδοσιακά, οι κάτοικοι του Μάρκοβο διοργανώνουν εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς στον ποταμό Χομούτινα.

Φέτος θα ανάψουν τις γιρλάντες προς τιμή του Μέλνικοφ και των έργων του, που έκαναν το χωριό τους διάσημο.

Tags:
χιόνι, χιόνια, πάγος, Ρωσία, πρωτοχρονιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK