07:01 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρώην ψηλότερο δέντρο της Ουαλίας έγινε ένα τεράστιο χέρι χάρη στη δουλειά (και το πριόνι) του καλλιτέχνη Simon O'Rourke.

Άλλη έννοια στο palm tree (φοίνικας), για την ακρίβεια την… κυριολεκτική, έδωσε ο καλλιτέχνης Simon O'Rourke.

Και πώς όχι όταν κατάφερε, μόνο με το πριόνι του να δώσει πνοή σε ένα κατεστραμμένο δέντρο, μετατρέποντάς το σε ένα τεράστιο γλυπτό από ξύλο. Και όπως μαρτυρά και το όνομά του «Giant Hand of Vyrnwy», πρόκειται για ένα τεράστιο χέρι ύψους 15 (και λίγο παραπάνω) μέτρων.

Η βάση του γλυπτού είναι ένα τυπικό δέντρο, ωστόσο ανεβάζοντας κάποιος το βλέμμα του, μπορεί να το δει να «ξεγυμνώνεται» μέχρι να καταλήξει στην παλάμη (palm) και τα δάχτυλα.

Το «Giant Hand of Vyrnwy» είναι σκαλισμένο στο πρώην ψηλότερο δέντρο της Ουαλίας.

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο O'Rourke έφτιαξε το γλυπτό. Το δέντρο είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από μια καταιγίδα και επρόκειτο να κοπεί, ωστόσο ο κυβερνητικός οργανισμός «Natural Resource» ανέθεσε στον Ουαλό να το μετατρέψει σε έργο τέχνης.

«Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος με την προοπτική να σκαλίσω αυτόν τον γίγαντα και να δημιουργήσω ένα μνημείο για ένα τόσο γνωστό αξιοθέατο», εξηγεί ο O'Rourke, προσθέτοντας: «Άρχισα να ερευνώ την περιοχή και ανακάλυψα ότι το δάσος που βρισκόταν το δέντρο ήταν γνωστό ως οι "Γίγαντες του Βέρνγουι". Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και αποφάσισα να φτιάξω ένα τεράστιο χέρι, συμβολίζοντας τους γίγαντες και την τελευταία προσπάθεια του δέντρου να φτάσει στον ουρανό!».

Για να δημιουργηθεί το χέρι, ο O'Rourke δούλευε επί έξι ημέρες πάνω σε μία ξύλινη κατασκευή, ενώ όταν ολοκλήρωσε το έργο του, το επικάλυψε με λάδι βολφραμίου, ένα έλαιο φυτικής προέλευσης που είναι ασφαλές για το περιβάλλον.

«Απόλαυσα να δουλεύω πάνω στο γλυπτό. Μου θύμισε πόσο μικροί είμαστε σε σύγκριση με μερικούς από τους ζωντανούς οργανισμούς σε αυτόν τον πλανήτη», εξομολογήθηκε ο Ουαλός καλλιτέχνης.

Δείτε μερικά ακόμη εντυπωσιακά ξύλινα γλυπτά του O'Rourke
Tags:
γλυπτό, δάσος, καλλιτέχνης, δέντρο, Ουαλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK