13:05 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη ένας μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος εμφανίστηκε, αυτή τη φορά στην κορυφή ενός βουνού στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο  μονόλιθος βρέθηκε την Τετάρτη στην κορυφή του όρους Pine, κοντά στην πόλη Ατασκαντέρο.

«Ο μονόλιθος με τις τρεις πλευρές μοιάζει να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει ύψος περίπου 3 μέτρα και πλάτος 45 εκατοστά» αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Atascadero News».

Σε αντίθεση με τον μονόλιθο που βρέθηκε στην έρημο της Γιούτα, αυτό το αντικείμενο δεν φαίνεται να είναι τοποθετημένος μέσα στο έδαφος και μοιάζει να μπορεί να μετακινηθεί εάν ασκηθεί δύναμη επάνω του.

Όπως και στην περίπτωση του μονόλιθου στη Γιούτα, αλλά και ενός άλλου παρόμοιου αντικειμένου που εμφανίστηκε στη Ρουμανία, δεν είναι γνωστό ποιος το τοποθέτησε εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο μεταλλικός μονόλιθος στη Γιούτα αλλά κι εκείνος στη Ρουμανία εξαφανίστηκαν κι έτσι το τεχνούργημα στην κορυφή του βουνού στην Καλιφόρνια είναι το μόνο που ακόμη βρίσκεται στη θέση του.

Τα εν λόγω αντικείμενα έχουν δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να τα συγκρίνουν με τον μονόλιθο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος». Στην ταινία αλλά και στην ομώνυμη νουβέλα, ο μονόλιθος τοποθετήθηκε από έναν εξωγήινο πολιτισμό με σκοπό να ξυπνήσει τη νοημοσύνη των προϊστορικών, πιθηκοειδών στον πλανήτη Γη και να οδηγήσει έπειτα από εξέλιξη εκατομμυρίων ετών στους Homo Sapiens της σύγχρονης εποχής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
style="color: #c9c8cd; font-family: Arial,sans-serif; font-size: 14px; line-height: 17px; margin-bottom: 0; margin-top: 8px; overflow: hidden; padding: 8px 0 7px; text-align: center; text-overflow: ellipsis; white-space: nowrap;">Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gary Lyons (@gazlyons58)
Tags:
εξωγήινοι, Καλιφόρνια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK