01:03 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια 41χρονη γυναίκα από την επαρχία Κράμπι στην Ταϊλάνδη έβγαλε από το νερό ένα παράξενο θαλάσσιο πλάσμα, που της έμοιαζε εξωγήινο.

Πρόσεξε το αλλόκοτο τριχωτό πλάσμα δίπλα στα ψάρια στα δίχτυα της και ανατρίχιασε από τον φόβο της.

Αρχικά σκέφτηκε να τρυπήσει το παράξενο ον με ένα ξύλο και να το κάψει, αλλά πρώτα το βιντεοσκόπησε με το κινητό της για να καταφέρει να το ταυτοποιήσει αργότερα.

«Με τάραξε γιατί δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν» είπε η Ντέσα Σριχάι για το πλάσμα.

Τελικά, η γυναίκα αποφάσισε να μην βλάψει το πλάσμα και το έριξε ξανά στα νερά, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «The Sun».

Όταν έδειξε το βίντεο στους άλλους ψαράδες φίλους της, εκείνοι της είπαν ότι πρόκειται μάλλον για έναν μαύρο φτερωτό αστερία.

Πρόκειται για έναν θαλάσσιο οργανισμό που ανήκει στα κρινοειδή, μια ομοταξία εχινόδερμων. Ως ενήλικα ζώα ζουν προσκολλημένα στον βυθό και είναι ευρέως γνωστά ως θαλάσσιοι κρίνοι.

Τα συγκεκριμένα πλάσματα έχουν εντοπισθεί μέχρι και σε βάθος 9.000 μέτρων, αλλά ο μίσχος τους μπορεί να αποκολληθεί και το θαλάσσιο ζώο να κολυμπά ελεύθερο στον ωκεανό.

Τα κρινοειδή χαρακτηρίζονται από ένα στόμα που γύρω του φύονται πολλοί βραχίονες για τη σύλληψη της τροφής, που παρασύρεται στα νερά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πεπτικό τους σύστημα έχει σχήμα «U», με τον πρωκτό τους να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο στόμα τους.

Τα κρινοειδη διακρίνονται από την χαρακτηριστική πεντακτινική συμμετρία των εχινόδερμων, αλλά συνήθως έχουν περισσότερα από 5 πόδια, όπως, για παράδειγμα, εκείνο που βρήκε η γυναίκα από την Ταϊλάνδη που είχε 20.

Δείτε το βίντεο:

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK