00:00 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας νεαρός Αλγερινός προσπαθεί να κάνει τον γύρο όλης της Αλγερίας, μαζί με ένα γαϊδούρι! Αυτό το ταξίδι αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς το να αναγκάζεις ένα ζώο να περπατά τόσο μεγάλη απόσταση με βαρύ φορτίο θεωρείται πράξη κακοποίησης.

Ο influencer Γιασέρ Μπουλάρες ακολουθείται στο Instagram από τουλάχιστον 27.000 ανθρώπους. Πρόσφατα αποφάσισε να ξεκινήσει ένα «challenge» (σ.σ. πρόκληση) ώστε να αυξήσει τη φήμη του: να κάνει τον γύρο της Αλγερίας (2.300 χιλιόμετρα) με τα πόδια. Η περιπέτεια ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου από το Αλγέρι, όμως ο νεαρός αποφάσισε να μην είναι μόνος του, αλλά να συνοδεύεται από ένα γαϊδουράκι το οποίο μάλιστα κουβαλά και τα πράγματά του.

View this post on Instagram

A post shared by @yasser_boularess

Μερικοί άνθρωποι γέλασαν με αυτήν την πρωτοβουλία. Ωστόσο, το γεγονός ότι αναγκάζεται ένα ζώο, βαριά φορτωμένο με φαγητό και άλλα προσωπικά αντικείμενα του νεαρού, να περπατήσει μια τέτοια απόσταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Πράγματι, ο Γιασέρ και ο τετράποδος σύντροφός του θα πρέπει να ταξιδέψουν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα πριν ξεκινήσουν μια μακρά διέλευση της ερήμου. Θα πρέπει επίσης να υπομείνουν το κρύο, τη βροχή και ακόμη και το χιόνι. Μάλιστα, στη Σαχάρα, αυτή την περίοδο του χρόνου, η θερμοκρασία πέφτει πολύ γρήγορα αφότου βραδιάσει.

Το γεγονός ότι το γαϊδουράκι πρέπει να υπομείνει αυτές τις κακουχίες κουβαλώντας τα πράγματα του νεαρού θεωρείται πράξη κακοποίησης.

View this post on Instagram

A post shared by @yasser_boularess

Η κτηνίατρος, Καχίνα Μπουντεριέ, πιστεύει ότι το να αναγκάσει κανείς έναν γάιδαρο να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για την υγεία του.

«Το γαϊδούρι είναι ένα σκληρό ζώο, αλλά δεν είναι δυνατόν να του επιβάλουμε το αδύνατο. Η απόσταση είναι μεγάλη και οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ σκληρές. Θα μπορούσε να υποφέρει από πεπτικά προβλήματα λόγω υποσιτισμού ή κακιάς διατροφής. Διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο παθήσεων των ποδιών από φθορά των οπλών!» λέει η ειδικός στην υγεία των ζώων στο Sputnik.

Ωστόσο, το εν λόγω «challenge» ήδη βρίσκει μιμητές. Ένας κάτοικος της πόλης Ιλίζι αποφάσισε να ξεκινήσει με το γαϊδουράκι του ένα μακρύ ταξίδι με τα πόδια προς το Αλγέρι.

شاب اخر من اليزي يبدأ مغامرته على متن حمار..من #اليزي الى العاصمة ... يقول انه يريد استقبال صديقه القادم من العاصمة .. نقطة الالتقاء بينهما في #حاسي_مسعود😁😁 في رايكم شكون يلحق الاول 😬😬

Δημοσιεύτηκε από ‎أوراس الجزائر‎ στις Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
Tags:
viral, γαϊδούρια, γαϊδουράκια, challenge, Αλγερία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK