04:23 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2044)
0 02
Βρείτε μας

H πανδημία έχει πυροδοτήσει αύξηση στην αγορά υπόγειων καταφυγιών και εξοπλισμού επιβίωσης.

Αύξηση 500% στις πωλήσεις μέσα στη χρονιά καταγράφει αμερικανική εταιρεία που αυτοπροσδιορίζεται ως «η μεγαλύτερη στον κόσμο της κοινότητας των καταφυγίων επιβίωσης».

Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 2.000% στα αιτήματα υποψηφίων πελατών για πληροφορίες.

Η Vivos έχει πλέον ένα εκατομμύριο μέλη σε όλο τον κόσμο, με κάποιους από τους πελάτες της να έχουν μετακομίσει σε καταφύγια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όταν τέθηκε σε εφαρμογή το lockdown στην Ατλάντα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο, ο Τομ και η Μέρι Σόουλσμπι μετακόμισαν σε ένα καταφύγιο στη Νότια Ντακότα, το οποία είχε κατασκευαστεί σε πρώην στρατιωτική βάση.

Όπως εξήγησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Σόουλσμπι, η ανοσοκατασταλμένη σύζυγός του είχε τρομοκρατηθεί από την αύξηση των κρουσμάτων και ήθελαν να φύγουν μακριά από «τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα μπορούσαν να μας μολύνουν μέσα σε λίγες μέρες».

«Περισσότερο από κάθε τι άλλο, η μεγαλύτερη προστασία που χρειάζεσαι είναι από τους ανθρώπους» δήλωσε ο 70χρονος τεχνικός υπολογιστών.

​Όπως επισήμανε, δεν είναι μόνο ο κορονοϊός από τον οποίο θέλουν εκείνος και η σύζυγός του να προστατευτούν, αλλά και η απειλή ενός συμβάντος που θα διασαλεύσει την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων στις ΗΠΑ και θα οδηγήσει σε μια εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή.

«Δε νομίζω ότι είναι πιο παράλογο από το να έχεις έναν πυροσβεστήρα στο σπίτι του» σχολίασε, επισημαίνοντας ότι η πιθανότητα μια ηλιακή έκλαμψη να χτυπήσει τη Γη στην εποχή μας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, είναι πολύ υψηλή.

Όπως και οι περισσότεροι πελάτες της Vivos, ο Σόουλσμπι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να τον προστατεύσει κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καταστροφής.

Ξεπουλάνε τα είδη επιβίωσης

Στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω της πανδημίας αλλά και τις συνέπειες που θα έχει το Brexit, έχει καταγραφεί αύξηση στις πωλήσεις κατεψυγμένων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Τζάστιν Τζόουνς, διευθυντή πωλήσεων του UK Prepping Shop που πωλεί εξοπλισμό επιβίωσης, καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 487% τους τρεις τελευταίους μήνες, με πολλούς πελάτες να ψωνίζουν για πρώτη φορά από το συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα.

«Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι περίμεναν ποτέ ότι θα υπάρξουν άδεια καταστήματα. Όταν μιλούσαμε γι' αυτή την πιθανότητα στο παρελθόν, μας ειρωνεύονταν. Τώρα έγινε πραγματικότητα και αυξάνεται το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα είδη επιβίωσης».

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, Μάικλ Μάιλς, αυτό το κίνημα φουντώνει λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στις αρχές.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2044)
Tags:
τσάντα επιβίωσης, καταστροφή, επιβίωση, COVID-19, πανδημία, καταφύγιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK