17:06 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εποχή ζευγαρώματος για τα άγρια πάντα είναι μεταξύ Μάρτη και Μαΐου, αλλά η τελετουργία του φιλιού δεν είχε καταγραφεί ποτέ ξανά ποτέ.

Στα πλάνα από φυσικό καταφύγιο στη βορειοδυτική Κίνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δύο γιγαντιαία πάνα συνελήφθησαν να ερωτοτροπούν μπροστά στην κάμερα και να φιλιούνται.

Το τρυφερό περιστατικό συνέβη βαθιά στα δάση του εθνικού καταφυγίου άγριας ζωής Baishuijiang, στην κινεζική επαρχία Γκανζού.

Οι περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποίησαν υπέρυθρες κάμερες για να καταγράψουν τις μοναδικές εικόνες των ερωτευμένων πάντα να φιλιούνται, κατά τη διάρκεια του μεταμεσονύχτιου ραντεβού τους.

«Είναι δύσκολο να εξακριβώσουμε το φύλο τους απλά από τις εικόνες, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ζευγάρι, καθώς τα πάντα είναι μοναχικά ζώα» λέει ο επικεφαλής του φυσικού καταφυγίου, Χε Λιβέν.

Και τα δύο ζώα στο βίντεο είναι ενήλικα, οπότε δεν ήταν μια μητέρα που φιλούσε το παιδί της, σημείωσε ο επιστήμονας.

«Τα τελευταία χρόνια, με την σταθερή πρόοδο στην προστασία, το οικολογικό περιβάλλον του καταφυγίου έχει βελτιωθεί και τα γιγαντιαία πάντα φωτογραφίζονται ολοένα και περισσότερο στην άγρια φύση» ανέφερε ο Χε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Κίνα, γιγαντιαία πάντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK