05:42 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 51
Βρείτε μας

To καταφύγιο Skydog Sanctuary στις ΗΠΑ αναζητά άγρια άλογα mustang και γαϊδουράκια που ζουν σε άθλιες συνθήκες, τα αγοράζει και τα αφήνει να ζουν ελεύθερα σε ράντσα της οργάνωσης.

Όπως διηγείται η υπεύθυνη της οργάνωσης, κάποτε είχε δει έναν επιβήτορα να πηδάει έναν φράχτη για να ελευθερωθεί.

Το άγριο άλογο mustang θα μπορούσε τότε να έχει ξεφύγει στο βουνό, αλλά αποφάσισε να μείνει κοντά στην οικογένειά του που ήταν φυλακισμένη.

 Τότε ήταν που οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άγριων αλόγων αποφάσισαν να βρουν που είχε καταλήξει ο επιβήτορας Φίνιξ.

Και μετά από έναν χρόνο ερευνών κατάφεραν να τον βρουν, να τον αγοράσουν και να το μεταφέρουν στο καταφύγιο.

Όταν, τελικά, το αρσενικό άλογο έφτασε στο ράντσο του καταφυγίου, έμοιαζε να είναι τόσο θλιμμένο.

«Πάντα έψαχνα και για τη φοράδα που ήταν μαζί του στις φωτογραφίες» λέει η Κλαιρ. «Ποτέ, όμως, δεν την είδα» αναφέρει.

Τις πρώτες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι του ράντσου έφεραν κι άλλα άλογα στις εγκαταστάσεις, αλλά ο Φοίνιξ, παρά το γεγονός ότι έκανε φιλίες με τα άλλα αρσενικά, πάντα παρέμενε απομονωμένος.

Κάποτε, στα χέρια της Κλαιρ-της υπεύθυνης της οργάνωσης Skydog Sanctuary-έφτασε η φωτογραφία ενός θηλυκού αλόγου που έμοιαζε πολυ στο χαμένο ταίρι του επιβήτορα.

Ήταν κι αυτό λευκό και είχε καφέ αυτιά και καφέ πόδια.

Όταν βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται όντως γι’ αυτή, την αγόρασαν και την έφεραν κι εκείνη στο ράντσο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Dodo».

Όταν άνοιξαν την πόρτα, η όμορφη φοράδα Γκοστ(Φάντασμα)-την ονόμασαν έτσι γιατί όλο αυτό το διάστημα ήταν σαν να ψάχνουν ένα φάντασμα-άρχισε να τρέχει στο λιβάδι.

«Ο Φοίνιξ ήταν τότε στην άλλη πλευρά του λόφου, αλλά την άκουσε κι αμέσως άρχισε να καλπάζει κάτω την πλαγιά» λέει η υπεύθυνη του ράντσου.

«Μπορείς να τον ακούσεις να την καλεί, μόλις τη βλέπει. Την κοίταζε κι έμοιαζε λες και δεν μπορούσε να το πιστέψει» συνεχίζει η γυναίκα.

«Και τα δύο άλογα έσκυψαν τους λαιμούς τους και ανέπνεαν το ένα στο άλλο, μόνο και μόνο για να σιγουρευτούν» λέει η επικεφαλής του καταφυγίου Skydog Sanctuary.

Έκτοτε, τα δύο άλογα που είχαν χωριστεί για περισσότερο από δύο χρόνια είναι λες και δεν είχαν αποχωριστεί ποτέ.

Ο Φοίνιξ και η Γκοστ είναι διαρκώς μαζί.

«Για τα άγρια άλογα η οικογένεια είναι τα πάντα. Οι δεσμοί που αναπτύσσουν είναι τόσο πολύτιμοι και βαθιοί» λέει η Κλαιρ.

«Διαρκώς αγγίζουν τις μύτες τους, για να ελέγξουν ότι είναι ακόμη εκεί, λες και δεν το πιστεύουν ότι είναι αλήθεια» συνεχίζει.

«Ο Φοίνιξ έχει πια τόση αποφασιστικότητα στο περπάτημά του. Όλη η λύπη έχει χαθεί. Ο Φοίνιξ και οι Γκοστ θα είναι πλέον για πάντα μαζί, θα μεγαλώσουν και θα γεράσουν έχοντας ο ένας τον άλλον» υπόσχεται η γυναίκα.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
άλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK