21:18 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το παρακάτω βίντεο από το εθνικό πάρκο άγριας ζωής South Luangwa στη Ζάμπια με τον νεκρό ιπποπόταμο και το καημένο το λιοντάρι ίσως δίνει απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα αν τελικά «κλάνει ο πεθαμένος;» ή όχι.

Ένας ψόφιος ιπποπόταμος κείτονταν νεκρός μέσα σε λίμνη, με αρκετά λιοντάρια να έχουν μαζευτεί γύρω από τη σορό για να την καταβροχθίσουν. Στη φύση, ως γνωστόν, τίποτα δεν πάει ποτέ χαμένο.

«Οι λέαινες ήταν ακόμη στην ακτή και δεν ήξεραν τι να κάνουν, γιατί στα νερά υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι. Την αρχή έκανε ένα θηλυκό λιοντάρι και λίγο μετά πλησίασε στον ιπποπόταμο κι ένα μεγαλοπρεπές αρσενικό» λέει ο τουρίστας που τράβηξε το βίντεο.

Στο τέλος, όλη η αγέλη πλησίασε το πτώμα για να τραφεί. Κάποια στιγμή όμως κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο ψόφιος ιπποπόταμος πήρε την εκδίκησή του που τον έτρωγαν και -χωρίς να το θέλει αφού ήταν από καιρό νεκρός- αμόλησε αέρια κατευθείαν στο πρόσωπο του λιονταριού.

Μάλιστα, τα αέρια καθώς έβγαιναν έκαναν και δυνατό θόρυβο, λες και έπεφταν πυροβολισμοί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα αέρια απελευθερώνονται στο νεκρό σώμα του ιπποπόταμου ως συνέπεια της αποσύνθεσης του οργανισμού.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ήμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή» σχολίασε ο Χάικε Χοχμπέργκερ, που βιντεοσκόπησε το σπάνιο περιστατικό.

Αφού αποχώρησαν τα λιοντάρια, τη θέση τους πήραν οι κροκόδειλοι που άρχισαν κι αυτοί με τη σειρά τους να τρέφονται με το τεράστιο νεκρό ζώο. Όπως είπαμε, στην άγρια φύση τίποτα δεν πάει χαμένο!

Δείτε το βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Tags:
ιπποπόταμος, λιοντάρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK