00:25 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Λεβόν Αρακελιάν, ένας άντρας από την Αρμενία, ξόδεψε περίπου 23 χρόνια της ζωής του σκάβοντας μια σπηλιά 280 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιώντας μόνο καλέμι και σφυρί.

Σύμφωνα με τη χήρα του Λεβόν, ο άντρας της ξεκίνησε το σκάψιμο πίσω στα 1985 για να ανοίξει ένα πηγάδι για να αποθηκεύει τις πατάτες. Όμως αποφάσισε να συνεχίσει.

Η πίστη του στον Θεό μετέτρεψε την ενασχόληση σε πάθος και σύντομα ο άντρας έφτασε να σκάβει για 18 ώρες κάθε μέρα, μετατρέποντας την ανασκαφή στη μοναδική του ενασχόληση.

Για τα επόμενα χρόνια η γυναίκα του αναγκάστηκε να αναλάβει ολοκληρωτικά την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους και την εξοικονόμηση των προς το ζην.

Αποτέλεσμα της υπεράνθρωπη προσπάθειας των 23 χρόνων του άντρα από το μικρό χωριό Αρίντζ κοντά στο Γερεβάν της Αρμενίας ήταν μια «κατακόμβη» 280 τετραγωνικών μέτρων και βάθους 21 μέτρων, αντίστοιχη ενός σύγχρονου 7όροφου κτιρίου.

Μάλιστα, τα τοιχώματα της σε πολλά σημεία είναι διακοσμημένα με μορφές, κίονες, σταυρούς και χριστιανικές τεχνοτροπίες.

Ο Λεβόν πέθανε το 2008 σε ηλικία 67 ετών. Ωστόσο, το αριστούργημα της ζωής του παραμένει ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο, συγκεντρώνοντας πολλούς τουρίστες μέχρι και σήμερα.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
σπηλιά, Αρμενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK