09:48 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πριν τρία χρόνια, ο 61χρονος Σάιμον Τσάρλσγουρθ χρειάστηκε να νοσηλευτεί βαριά άρρωστος με γρίπη, πνευμονία και σηψαιμία.

Έμεινε 10 μέρες σε τεχνητό κώμα και ακόμα τέσσερις βδομάδες στην εντατική, με τους γιατρούς να μάχονται να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όταν τελικά βγήκε από το νοσοκομείο, ξεκίνησε ένας διαφορετικός εφιάλτης. Για τους επόμενους 18 μήνες, τα δάχτυλα των ποδιών του μαύρισαν, σάπισαν κι έπεσαν από τα πόδια του.

«Η γυναίκα μου αρνούνταν να κοιμηθεί μαζί μου γιατί δεν ήθελε να ξυπνήσει με ένα από τα κομμένα μου δάχτυλα δίπλα της» λέει ο άντρας στη WalesOnine.

«Κάποια έπεφταν στο χέρι μου ενώ έβαζα αντισηπτικό, κάποια στο κρεβάτι, αλλά το χειρότερο κάποια κόβονταν ενώ έκανα ντους» περιγράφει ο 61χρονος.

Όταν ο Σάιμον συνήλθε από το κώμα, θυμάται να αναρωτιέται ποιος έβαψε τα δάχτυλα των ποδιών του μαύρα και γιατί.

«Κάποια στιγμή η πίεσή μου είχε πέσει πολύ και οι γιατροί μού χορήγησαν φάρμακα για να την ανεβάσουν, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αίμα να φτάσει απότομα στα άκρα καταστρέφοντας κάποια αγγεία και να προκληθεί κάτι σαν κρυοπαγήματα» εξηγεί ο άντρας.

«Το πέσιμο των δαχτύλων ήταν αρκετά επώδυνο» λέει ο Σάιμον. «Κάθε μέρα έκανα μπάνιο και μετά έβαζα αντισηπτικό για να αποφύγω τις μολύνσεις. Το πρώτο δάχτυλο έφυγε ενώ το έτριβα με φάρμακο» λέει ο άντρας.

«Το τελευταίο δάχτυλο κόπηκε 18 μήνες μετά» εξηγεί ο 61χρονος. «Οι γιατροί μού πρότειναν να ακρωτηριαστώ, αλλά δεν το ήθελα καθώς ήξερα ότι θα επηρέαζε πολύ το βάδισμά μου» λέει ο Σάιμον.

Τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί να κάνει μια επανορθωτική χειρουργική επέμβαση, εάν το επιτρέψει η πανδημία κορονοϊού.

Δείτε τις φωτογραφίες - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Η γυναίκα του αρνούνταν να κοιμηθεί μαζί του γιατί τα δάχτυλά του σάπιζαν κι έπεφταν στον ύπνο
© Φωτογραφία : YouTube/Christine Shanahan
Η γυναίκα του αρνούνταν να κοιμηθεί μαζί του γιατί τα δάχτυλά του σάπιζαν κι έπεφταν στον ύπνο
Tags:
πνευμονία, γρίπη, δάχτυλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK