22:19 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας άντρας στο Μπαθ της Βρετανίας καθάριζε τον κήπο του όταν ανακάλυψε ένα σκουριασμένο μπρούτζινο κεφάλι μέσα σε έναν κουβά. Όταν ανακάλυψε περί τίνος πρόκειται, το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Τώρα, η μπρούτζινη προτομή πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία κι αναμένεται να φέρει χιλιάδες στερλίνες στον τυχερό άντρα που την ανακάλυψε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του οίκου δημοπρασιών στο Μπρίστολ αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 4.000 και 6.000 στερλινών (μεταξύ 4.500 και 6.800 ευρώ).

«Πρόκειται για ένα πολύ παράξενο αντικείμενο κατασκευασμένο κατά τον 19ο αιώνα. Πιστεύουμε ότι είναι αντίγραφο του ρωμαϊκού αγάλματος “Κεφαλή της Μινέρβα” (θεά Αθηνά)» που αποκαλύφθηκε στο Μπαθ τον 18ο αιώνα» σχολίασε ο Άιντεν Καν του οίκου δημοπρασιών «East Bristol Auctions».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για αντίγραφο που έγινε απευθείας από την προτομή, καθώς φέρει όλες τις ατέλειες του πρωτότυπου» λέει ο Καν.

«Ωστόσο, το μυστήριο είναι πως δεν υπάρχει πουθενά καταγραφή της δημιουργίας ενός τέτοιου αντιγράφου» συνεχίζει ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Star».

Δείτε τη φωτογραφία:

Tags:
Βρετανία, κεφάλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK