07:24 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση του Νεπάλ απαγόρευσε σε δύο ορειβάτες από την Ινδία να ανέβουν στο Έβερεστ ή σε οποιοδήποτε άλλο βουνό στο Νεπάλ για τα επόμενα 10 χρόνια, αφού πλαστογράφησαν φωτογραφία που τους έδειχνε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Οι δύο ορειβάτες υπέβαλαν τις φωτογραφίες στην κυβέρνηση του Νεπάλ από την υποτιθέμενη αναρρίχησή τους και πήραν το σχετικό πιστοποιητικό, αν και ντόπιοι οδηγοί είχαν τις αμφιβολίες τους.

Οι δυο ορειβάτες Ναρέντερ Γιαντάβ και Σίμα Γκοσβανί είχαν ισχυριστεί ότι συμμετείχαν σε μια δεκαπενταμελή ομάδα ορειβατών που ανέβηκε στο Έβερεστ το 2016.

Τώρα, αρκετά χρόνια η κυβέρνηση του Νεπάλ -στην προσπάθεια να ανακαλύψει ψευδείς ισχυρισμούς αναβάσεων στο βουνό- τους κάλεσε για εξακρίβωση.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, οι δύο ορειβάτες είχαν όντως φτάσει μέχρι τα 27 χιλ. πόδια -μόλις 2.000 πόδια από την κορυφή-, αλλά ο οδηγός τούς προειδοποίησε πως το οξυγόνο τους είχε πέσει και πως δεν ήταν σε θέση να φτάσουν στην κορυφή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασωθούν.

Η απάτη τους με το photoshop αποκαλύφτηκε από το πόσο καθαρή ήταν η στολή τους, από τη λάθος τοποθέτηση των σκιών και των αντανακλάσεων, αλλά και το γεγονός ότι φορούσαν μεν αναπνευστικές συσκευές αλλά χωρίς σωλήνες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά και οι δύο ορειβάτες αποκλείστηκαν για δέκα χρόνια όχι μόνο από το όρος Έβερεστ, αλλά και από οποιοδήποτε βουνό στο Νεπάλ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Tags:
απάτη, Νεπάλ, ορειβάτες, ορειβάτης, Έβερεστ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK