08:19 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένα τρίχρονο αγοράκι που γεννήθηκε με τη γλώσσα του να είναι τέσσερις φορές το φυσιολογικό, τώρα χρειάζεται να υποστεί δύσκολες επεμβάσεις, ώστε το υπερμέγεθες όργανό του να σταματήσει να μεγαλώνει.

Ο μικρούλης Όουεν Τόμας από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ υποφέρει από το σπάνιο σύνδρομο Beckwith-Wiedemann, που προκαλεί την υπερανάπτυξη σε διάφορα μέρη του σώματος και επηρεάζει μόλις ένα στα 15 χιλ. παιδιά.

Ο μικρούλης διαγνώστηκε με τη σπάνια πάθηση το 2018 σε ηλικία μόλις 2 εβδομάδων, με την κατάστασή του να βάζει τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο.

Η τεράστια γλώσσα του δεν τον άφηνε να αναπνεύσει και χρειάστηκε να κάνει μια χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει 5 εκατοστά.

Το μωράκι σταματούσε να αναπνέει στον ύπνο του και πνιγόταν τόσο πολύ που έκανε εμετό, με τους γονείς του να φοβούνται ακόμη και για τη ζωή του.

Η επέμβαση για την αφαίρεση 5 εκατοστών από τη γλώσσα του βελτίωσε τη κατάσταση, αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματά της δεν είναι μόνιμα.

Πλέον οι γιατροί αναζητούν τρόπους να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της γλώσσας του Όουεν και ο μικρούλης θα χρειαστεί να κάνει νέες επεμβάσεις για να διορθωθούν προβλήματα με τη γνάθο του που προκλήθηκαν από τη μεγάλη γλώσσα, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Tags:
μωρό, γλώσσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK