02:46 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ένας ταχυδρόμος από την Τουρκία έχασε τη σύζυγό του πριν χρόνια και από τότε ένας κύκνος που έσωσε του κρατάει συντροφιά.

Ο Ρετζέπ Μιρζάν ήταν ταχυδρόμος όταν γνώρισε την Γκαρίπ το 1984. Η Γκαρίπ είναι κύκνος και η πρώτη τους συνάντηση ήταν σε ένα χωράφι ενός χωριού που ο Μιρζάν έκανε παραδόσεις.

Η Γκαρίπ ήταν πληγωμένη και ο Μιρζάν τη βοήθησε. Εδώ και 37 χρόνια έχουν γίνει αχώριστοι. Αν και πλέον είναι ικανή να πετάξει, δεν έχει αφήσει από το πλευρό της τον σωτήρα της. Περνά τις μέρες της στο κοτέτσι του σπιτιού του στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

«Ήμουν στο χωριό Sarayakpınar όταν είδα την ομορφιά μου» εξήγησε με ενθουσιασμό ενθυμούμενος την πρώτη του συνάντηση με τον κύκνο. 

«Την τοποθέτησα στο όχημα και αφού τελείωσαν οι παραδόσεις μου, την πήρα σπίτι» δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu. 

Ο κύκνος είχε μια σπασμένη φτερούγα και ο συνταξιούχος ταχυδρόμος βοήθησε να θεραπευτεί φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο γύψο από ξύλο και σκοινί.

«Θα μπορούσε να πετάξει μακριά, αλλά από το 1984 δεν έχει φύγει ποτέ από δίπλα μου. Παρέμεινε ακόμα και όταν έγιναν πλημμύρες».

«Ελπίζω να ζήσουμε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν πεθάνει μπροστά μου, θέλω να φτιάξω έναν κατάλληλο τάφο γι' αυτήν» πρόσθεσε ο Μιρζάν.

Ο συνταξιούχος ταχυδρόμος ο οποίος έχασε τη σύζυγό του πριν από χρόνια, περνά τον χρόνο του φροντίζοντας κοτόπουλα και άλλα ζώα στην αυλή του. 

Η «Garip», που σημαίνει περίπου «μοναχική» στα τουρκικά, κάνει παρέα στον Μιρζάν. Περπατούν πάντα μαζί και πηγαίνουν βραδινές βόλτες.

Το συγκεκριμένο είδος κύκνου (Cygnus cygnus) μπορεί να ζήσει 30 έως 35 χρόνια.

Tags:
Τουρκία, συνταξιούχος, φωτογραφίες, κύκνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK