09:19 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια νεαρή μαμά μίλησε για μια παράξενη παρενέργεια του κορονοϊού. Το μητρικό γάλα της απέκτησε μια τρομακτική πράσινη απόχρωση.

Η νεαρή Άννα Κορτέζ από το Μόντερεϊ του Μεξικού είδε το μητρικό γάλα που έδινε στο μωρό της να αλλάζει από λευκό σε πράσινο φωσφοριζέ με τον γιατρό της να λέει πως ίσως οφείλεται στα αντισώματα για τον κορονοϊό που παρήγαγε ο οργανισμό της.

Σύμφωνα με τη νεαρή δασκάλα από το Μεξικό κι άλλες μαμάδες που μίλησε μαζί τους είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

«Πολλές μαμάδες πρόσεξαν αλλαγή και μίλησα με πολλές σε παρόμοια κατάσταση» λέει η γυναίκα σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, The Mirror.

«Ήταν η ίδια εμπειρία που είχα κι εγώ-αρρώστησαν και το γάλα τους άλλαξε χρώμα και συνέχισαν να ταΐζουν τα μωρά τους» ανέφερε η Άννα.

«Μίλησα στην παιδίατρο της κόρης μου, που είναι επίσης σύμβουλος μητρικού θηλασμού, και μου είπε ότι είναι συνηθισμένο, όταν η μαμά αρρωσταίνει ή όταν το μωρό αρρωσταίνει με κρύωμα ή ιό του στομάχου, το γάλα να αλλάζει και να προσαρμόζεται με αντισώματα. Ο λόγος που είναι τόσο ευδιάκριτο είναι επειδή ο ιός είναι τόσο ισχυρός» λέει η νεαρή μητέρα στη Mirrror.

«Η παιδίατρος μου ανέφερε ότι μόλις βγω θετική στο τεστ να συνεχίσω να θηλάζω την κόρη μου, γιατί είναι το καλύτερο γι’ αυτή αφού θα της δώσω ό,τι χρειάζεται κι αν αρρωστήσει το μητρικό γάλα θα το πολεμήσει» λέει η Άννα.

Όπως ανέφερε η γυναίκα, η κόρη της η Μιλάγια, που σήμερα είναι τεσσάρων μηνών, κόλλησε κορονοϊό τον Γενάρη.

Η μικρούλα είχε βήχα και πυρετό, αλλά ανέρρωσε μέσα σε λίγες μέρες, ενώ η μαμά είχε συμπτώματα κρυώματος κι έχασε την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

«Ξέρουμε ότι οι γυναίκες που μολύνονται από κορονοϊό δημιουργούν αντισώματα κατά του ιού και αυτά τα αντισώματα πηγαίνουν στο γάλα σε ποσοστό πάνω από 90% των γυναικών» λέει η Δρ Νάταλι Σένκερ, ερευνήτρια μητρικού γάλακτος στο πανεπιστήμιο Imperial College στο Λονδίνο.

«Τα αντισώματα που υπάρχουν στο μητρικό γάλα είναι του τύπου που θα σκοτώσει τον κορονοϊό» σημειώνει η γιατρός.

«Ο ίδιος ο κορονοϊός δεν μπαίνει στο γάλα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κορονοϊός δεν εισέρχεται στο μητρικό γάλα και ο θηλασμός δεν προκαλεί μόλυνση» ανέφερε η γιατρός.

Tags:
αντισώματα, γάλα, κορονοϊός, θηλασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK