16:02 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αμερικανοί και Αιγύπτιοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εργοστάσιο μπίρας της αρχαίας Αιγύπτου.

Η αρχαία ζυθοποιία που βρέθηκε στην Άβυδο θα μπορούσε να είναι η αρχαιότερη στον κόσμο σύμφωνα με τον επικεφαλής της γραμματείας αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Δρ Μουστάφα Γουαζίρι.

Πιθανότατα, χρονολογείται πίσω στον βασιλιά Ναρμέρ, που είναι γνωστός για την ενοποίηση της Αρχαίας Αιγύπτου, στην αρχή της Πρώτης Δυναστείας(3150-2613 π.Χ.).

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 8 τεράστιες μονάδες-20 μέτρα μήκους και 2,5 μέτρα φάρδους-που περιείχαν 40 κεραμικές λεκάνες όπου αποθηκεύονταν το μίγμα νερού και δημητριακών για να γίνει η μπίρα.

Σύμφωνα με τον Μάθιου Άνταμς του Ινστιτούτου Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δεδομένης της τοποθεσίας του το εργοστάσιο μπίρας είχε κατασκευαστεί για να παράγει μπίρα για βασιλικές τελετές των Φαραώ.

Στις αρχές του 1900, βρετανοί αρχαιολόγοι είχαν ισχυριστεί ότι ένα αρχαίο εργοστάσιο μπίρας ίσως ήταν κρυμμένο κάπου στην περιοχή, αλλά δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία του.

Η μπίρα έπαιζε σπουδαίο ρόλο στις ζωές των αρχαίων Αιγυπτίων. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ, μια ιστορία σε έναν αρχαίο πάπυρο περιγράφει πώς ένας ολόκληρος στρατό κάποτε αρρώστησε όταν έμεινε από μπίρα κι έπρεπε να πιει νερό.

Το ποτό είχε σχεδόν θεϊκή υπόσταση στην Αρχαία Αίγυπτο, καθώς πίστευαν ότι η τρόπος παρασκευής της μπίρας είχε διδαχθεί στους ανθρώπους από τους θεούς.

Tags:
Αίγυπτος, μπύρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK