20:50 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας Γερμανός πρίγκιπας κατέθεσε μήνυση εναντίον του «αχάριστου» όπως τον χαρακτηρίζει γιου του, γιατί πούλησε στη γερμανική κυβέρνηση έναντι ενός ευρώ το οικογενειακό κάστρο που είχε κληρονομήσει.

Ο πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος, επικεφαλής του Οίκου του Αννόβερου και μακρινός ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ, κατηγορεί τον γιο του ότι «έδρασε πίσω από την πλάτη του» σε μήνυση που υπέβαλλε αυτή τη βδομάδα.

Ο 66χρονος -η σύζυγός του είναι η Καρολίνα, μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό- κληροδότησε το κάστρο του Μάριμπουργκ και την έκταση που το περιβάλει στον γιο του, στα μέσα του 2000.

Όμως ο 37χρονος δούκας του Μπραουνσβάιγκ πούλησε τη γη και το 2018 ανακοίνωσε πως θα δώσει το κάστρο στη γερμανική κυβέρνηση έναντι συμβολικής αμοιβής.

Η απόφασή του μάλλον αποδείχτηκε προσοδοφόρα, μιας και η ανακαίνιση του πύργου απαιτούσε περισσότερα από 23 εκατ. λίρες (περίπου 26,5 εκατ. ευρώ), ενώ η προσέλευση τουλάχιστον 200 χιλ. επισκεπτών κάθε χρόνο κόστιζε μια περιουσία για να παραμένει το παλάτι ανοικτό στο κοινό.

Σύμφωνα με τον Ερνέστο Αύγουστο τον νεότερο, η κίνηση για την παραχώρηση του πύργου στο γερμανικό δημόσιο αποτελεί μια «ιστορική στροφή» για την οικογένεια και θα βοηθήσει στη διατήρηση του γοτθικού μνημείου για το κοινό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η γερμανική βουλή έχει ήδη ψηφίσει για την συνεισφορά 12 εκατ. λιρών για την ανακαίνιση, ενώ περίπου 100 ιστορικοί πίνακες και άλλα κειμήλια έχουν παραδοθεί στο κρατικό μουσείο του Αννόβερο, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

Θησαυροί αξίας ακόμη 5 εκατ. λιρών δόθηκαν σε ένα άλλο ίδρυμα τέχνης.

Από την πλευρά του ο 66χρονος πρίγκιπας κατηγορεί τον γιο του ότι «παραβίασε θανάσιμα τα δικαιώματα, τους νομικούς τίτλους και τα συμφέροντα» της οικογένειας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ερνέστο Αύγουστο, ο γιος τους δεν είχε κανένα δικαίωμα να παραδώσει τους οικογενειακούς πίνακες, τα γλυπτά και τα κειμήλια, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times».

Τον εγκατέλειψε να ζει αποκομμένος σε μια αυστριακή καλύβα στο δάσος χωρίς οικονομική βοήθεια, παρά την ασθένειά του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι του οι ισχυρισμοί έχουν ήδη καταπέσει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο νεαρός δούκας, μιλώντας σχετικά στη γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel».

«Με όλα αυτά τα δεδομένα είμαστε χαλαροί αναφορικά σε οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Γερμανία, πρίγκιπας, κάστρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK