12:55 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
VIRAL
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια γυναίκα πιανίστρια και συνθέτης από τη Βρετανία έβλεπε για χρόνια τη μουσική της στα αζήτητα μόνο και μόνο επειδή ήταν γυναίκα, όπως ισχυρίζεται.

Κάποτε, αποφάσισε να υπογράφει τις συνθέσεις της με αντρικό ψευδώνυμο κι έκτοτε τα πράγματα άλλαξαν στη στιγμή.

Θεωρώντας ότι το φύλο της στεκόταν εμπόδιο στην καριέρα της, η Άνναμπελ Μπένετ άρχισε να υπογράφει τη μουσική της ως Άρθουρ Πάρκερ.

Πλέον η 50χρονη μουσικός έχει ακούσει περισσότερα από 50 πρωτότυπα κομμάτια της να παίζονται στα τοπικά και εθνικά ραδιόφωνα στη Βρετανία.

«Όταν έστειλα τη μουσική μου με το γυναικείο όνομά μου, δεν πήγαν πουθενά. Αλλά μόλις έστειλα τις συνθέσεις μου σαν άντρας, με πρόσεξαν» λέει η Άνναμπελ, μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

«Επί μήνες έστελνα τα κομμάτια μου στο BBC χωρίς ανταπόκριση. Το ίδιο γινόταν και με όλους τους άλλους φορείς και οργανισμούς» συνεχίζει η συνθέτης.

«Έστειλα τις ίδιες συνθέσεις ως Άρθουρ και τώρα το BBC τα παίζει διαρκώς. Πιστεύω ότι φαντάζονται έναν πιο ηλικιωμένο άντρα. Η υποβλητική μου μουσική φαίνεται τους άρεσε περισσότερο όταν νόμιζαν ότι την έπαιζε ένας άντρας αντί για μένα» ισχυρίζεται η 50χρονη μουσικός.

Για να μπορέσει να προσποιείται τον άντρα, η Άνναμπελ απέφευγε να απαντά στο τηλέφωνο και έστελνε τη μουσική της με email, ενώ αγνοούσε ερωτήσεις σχετικά με την ανυπαρξία προφίλ του Άρθουρ Πάρκερ στα social media ή στοιχεία του συνθέτη στο Διαδίκτυο.

«Αυτά είναι εντελώς αναληθή. Παίξαμε σειρά κομματιών της στα τοπικά μας ραδιόφωνα ενώ ακόμη χρησιμοποιούσε το πραγματικό της όνομα και απορρίπτουμε οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι επιλέγουμε μουσική για κάποιον άλλο λόγο από το γούστο» σχολίασε ένας εκπρόσωπος του BBC σχετικά.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
συνθέτης, πιάνο, μουσική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK