09:19 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (55)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, λαμβάνοντας 261 ψήφους, σε σύνολο 294 ψήφων.

Έξι ήταν οι βουλευτές που απουσίαζαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, απόντες από την ψηφοφορία ήταν:

  1. ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος γνωστοποίησε με επιστολή του ότι θα ψήφιζε σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Δ.
  2. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος είχε την Τρίτη λιποθυμικό επεισόδιο και γνωστοποίησε με επιστολή του πως θα ψήφιζε υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Σακελλαροπούλου,
  3. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος – ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με επιστολή του,
  4. η Κωνσταντίνα Αδάμου του ΜέΡΑ25– η οποία σε επιστολή της ανέφερε ότι απουσιάζει λόγω πρόσφατου τοκετού και ίωσης, καθώς και ότι θα ψήφιζε «παρών»
  5. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ιστότοπο TheNewspaper.gr της Μαγνησίας, είχε ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό του και θα ψήφιζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου.
  6. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις, ο οποίος σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι.

Ο βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος προσήλθε αργά στη Βουλή καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, παρουσίασε βλάβη το αυτοκίνητό του. Ο κ. Μανωλάκος έφτασε τελικά λίγα λεπτά μετά τις 11:00.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, λαμβάνοντας 261 ψήφους, σε σύνολο 294 ψηφισάντων.

Την κ. Σακελλαροπούλου ψήφισαν 157 βουλευτές της Ν.Δ., 82 του ΣΥΡΙΖΑ και 22 του Κινήματος Αλλαγής, ενώ «παρών» δήλωσαν οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, 10 της Ελληνικής Λύσης και 8 του ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για εκλογή Σακελλαροπούλου: Στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε

Βουλή: Τα παραλειπόμενα της ψηφοφορίας για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Θέμα:
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (55)
Tags:
ΠΤΔ, προεδρική εκλογή, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τρύφων Αλεξιάδης, Αντώνης Σαμαράς, ολομέλεια, ψηφοφορία, Βουλή, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK