09:15 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της ρύθμισης, παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Όχι» για δεύτερη φορά στη ρύθμιση για λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών (ΧΕΧ) και από τους δήμους, είπε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

Σε τοποθέτησή της στη Βουλή – και παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – η κ. Γιαννάκου επεσήμανε ότι δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα τα αποτελέσματα ανάλογων πρωτοβουλιών σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το skai.gr, τόνισε ότι τέτοιες πολιτικές δεν έχουν επιτυχία.

Πρόσθεσε, δε, πως τέτοιες ενέργειες δεν έχουν ως στόχο τη θεραπεία, αλλά μοναδικό τους κριτήριο είναι το φθηνό κόστος και η θεωρία του δήθεν περιορισμού της όχλησης.

Διερωτήθηκε, εξάλλου, με ποιες υποδομές και ποιο επιστημονικό προσωπικό θα υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, ενώ υποστήριξε πως ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ενθουσιώδης για τη ρύθμιση.

Η κ. Γιαννάκου επέμεινε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τη διάταξη και συμπλήρωσε πως «εξακολουθώ να θεωρώ ότι αν θέλουμε να σοβαρευτούμε η νομοθεσία για τα ναρκωτικά πρέπει να αλλάξει ριζικά», αντιπροτείνοντας τη λειτουργία χώρων όπου θα παρέχονται υπηρεσίες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς τους χρήστες ναρκωτικών.

Η κ. Γιαννάκου είχε προαναγγείλει και την Τρίτη ότι θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρέχει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροπολογία για ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Ψηφίστηκε με 156 υπέρ

Tags:
δήμος, τοπική αυτοδιοίκηση, Νομοσχέδιο, Βουλή, ναρκωτικά, ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK