20:19 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας.

Σήμερα το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε γραπτό αίτημα προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να προσέλθει στην επιτροπή σε ανωμοτί κατάθεση, «διότι έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων» σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ενώ το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα.

«Ό,τι θέλουμε θα λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ως μάρτυρα, σκέφτεται αν θα καλέσει την Εισαγγελέα, ως κατηγορουμένη;», σχολίασε ο βουλευτής.

Όπως αναφέρεται, και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο να μειωθεί η αξιοπιστία της Ελένη Τουλουπάκη, διότι «υπάρχει ανησυχία» για όσα θα πει, αν τελικά αποφασίσει προσέλθει στην επιτροπή, αντί να περιοριστεί σε υπόμνημα.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου, υπέβαλλε γραπτό αίτημα με το οποίο υποστηρίζει ότι από τις μέχρι σήμερα εργασίες της επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη έχουν απορριφθεί από τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια επιλέχτηκε από τους λειτουργούς για δεύτερη θητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαγγελόπουλος: «Ο Σαμαράς βρίσκεται πίσω από τη βρώμικη επίθεση σε βάρος μου»

Παπαγγελόπουλος κατά Αθανασίου για Novartis: Εμπαθής, κακοήθης και μεγάλος ψεύτης

Tags:
Βουλή, Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ελένη Τουλουπάκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK