00:23 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε τη διενέργεια ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.

Τη διενέργεια ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρωτοβουλία ελήφθη, κατόπιν των δύο επίκαιρων ερωτήσεων από τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Κουτσούμπα, αντίστοιχα.

Η ειδική συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου του 2020.

Το μεσημέρι, μάλιστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και κατά ακόμη 7,5% το 2021.

Παράλληλα, ζήτησε την επιστροφή της ευθύνης καθορισμού του κατώτατου μισθούς στους κοινωνικούς εταίρους, μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για την υποβολή πρότασης αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να υποβληθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ο κατώτατος μισθός, μετά την αύξηση του Φεβρουαρίου του 2019, διαμορφώνεται στα 758,33 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα: Δείτε τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών

Tags:
κατώτατος μισθός, εργασιακά, Βουλή, Ολομέλεια, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK