22:17 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 10
Βρείτε μας

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κλήτευση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Να καλέσει προς εξέταση του δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, το αίτημα για εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων θα διαβιβαστεί άμεσα, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες.

Ωστόσο, κατά το ίδιο μέσο, ερωτηματικό υπάρχει σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εξέτασης, καθώς δεν είναι σαφές ποια είναι η πιο αρμόδια αρχή, προκειμένου να απευθυνθεί η επιτροπή.

Θολό παραμένει επίσης αν θα εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες – εφόσον ληφθεί η σχετική έγκριση - εντός η εκτός κοινοβουλίου.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, αναμένεται για τη λήψη των καταθέσεων να μεταβούν σε χώρο που θα υποδειχθεί από την επιτροπή το προεδρείο και οι εισηγητές των κομμάτων.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ο νέος κατάλογος των μαρτύρων, ο οποίος - μεταξύ άλλων - περιλαμβάνει τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Παύλο Πολάκη, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κλήτευσης και άλλων μαρτύρων.

Ζήτημα αναβάθμισης κατηγορητηρίου

Εξάλλου, κατά τη συνεδρίαση, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν θέμα αναβάθμισης των κατηγοριών σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζητώντας να τοποθετηθούν τα κόμματα σε συζήτηση που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Σε περίπτωση που κριθεί ότι χρειάζεται να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο, τότε θα συζητηθεί αν θα απαιτηθεί έγκριση της ολομέλειας, ενώ πηγές της επιτροπής – τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ – άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί γνωμοδότηση από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαγγελόπουλος: Ψευδή όσα κατέθεσε Τσατάνη στην προανακριτική

Η Τσατάνη κατονόμασε ευθέως Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις - Πιθανή επέκταση της έρευνας

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
Βουλή, Novartis, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK